Victor Ponta: „Tăiem sporurile în companiile de stat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a declarat că nu se vor mai face angajări în sistemul public FOTO Adevărul
Victor Ponta a declarat că nu se vor mai face angajări în sistemul public FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV, că „miniştrii au liber la restructurări”, menţionând şi sporurile angajaţilor din companiile de stat care urmează să fie tăiate.

Victor Ponta a declarat  că nu se vor mai face angajări în sistemul public, „cu excepţia Sănătăţii". 

Discutând despre salariile angajaţilor din companiile de stat, premierul a afirmat că sporurile vor fi tăiate. 

„Nu mi se pare corect să te faci ca lucrezi la stat şi să ai 150 de milioane pentru că stai într-un birou. Cred că lucrul ăsta s-a întâmplat pentru că nimeni nu avea puterea de a face acest lucru. Domnul Boc doar a zis, nu a umblat", a spus Ponta. 

„Când ai salariu 80 de milioane, nu mai trebuie să îţi dau bani şi de hrană, de echipament", a spus premierul, referindu-se la situaţia angajaţilor din Ministerul de Interne. 

De asemenea, premierul a declarat că doreşte să reducă diferenţa dintre venitul cel mai mic şi cel mai mare: „să fie de la 1 la 4", potrivit acestuia. "Dacă vrei să câştigi zeci de mii de euro, te duci în zona privată, nu stai la Ministerul de Interne. Lucrăm la o noua gândire fiscală", a adăugat Ponta. 

„Dacă nu mă înşel, Ministerul de Interne şi administraţia au cam 150 de mii de angajaţi. E un mastodont, eu nu cred că o să tai la toţi 25%, cum a tăiat domnul Boc. Tai la unii 50% şi, la alţii, nimic", a estimat premierul. 

De asemenea, discutând despre aceleaşi sporuri, Ponta a declarat că „nu ar trebui să le încaseze toată lumea, ci aceia care fac o activitate specială. Dacă sunt speciale şi le primeşte toată lumea, nu mai sunt speciale", a mai spus el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite