Victor Ponta suspectat de trafic de influenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultime informaţii din dosarul Adrian Duicu de la Mehedinţi au căzut ca o bombă în capul lui Victor Ponta. Iată ce au constatat procurorii:

„De la cabinetul prim-ministrului, (Adrian Duicu) l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, solicitare cu care Tobă Petre s-a arătat de acord”.

Este evident vorba de trafic de influenţă, la cel mai înalt nivel al conducerii ţării, acela de premier.

Angajările în structurile statului nu se fac pe recomandări, fie ele şi de la baronii PSD, ci pe concurs sau evaluarea persoanei ce urmează să ocupe un post.

Modul în care s-a procedat demonstrează nu numai că Victor Ponta este prizonierul baronilor săi, dar şi faptul că s-au comportat ca echivalentul unui grup infracţional organizat.

Circumstanţa agravantă rezultă din faptul că faptele s-au produs la cel mai înalt nivel de conducere a Guvernului, la nivelul Primului Ministru, Victor Ponta.

Această faptă poate reprezenta doar vârful aisbergului, cercetările şi arestările cerute şi acceptate de instanţe din ultimul timp demonstrează că aceasta era regulă, învăţată de către Victor Ponta de la mentorul său, Adrian Năstase.

Iniţiativa de a numi personal conducătorii unor structuri de informaţii, de a trece STS şi, posibil, SPP în subordinea sa, arată acelaşi lucru: dorinţa de a controla toate instituţiile de forţă ale statului, să deţină „toată puterea, nu doar guvernarea”.

Apărarea baronilor Duicu şi Mazăre, de care Victor Ponta nu se dezice, trimiterea în derizoriu a anchetelor DNA şi activităţii justiţiei, ne arată un Victor Ponta care nu acceptă principiile separaţiei puterilor, ale statului de drept şi democraţiei, care rămâne încremenit în paradigma Adrian Năstase de guvernare.

Este posibil ca Victor Ponta să treacă prin Parlament o lege de graţiere şi amnistie, ca preţ al susţinerii baronilor PSD, care aduc bani şi voturi partidului.

Aşteptăm ca DNA să extindă cercetările asupra tuturor faptelor si persoanelor din dosarul Duicu-Ponea, de la Mehedinţi.

Ne-am întors la situaţia în care guvernarea Ponta nu acceptă independenţa justiţiei, principiile statului de drept, pe care România şi le-a asumat prin Tratatul de la Copenhaga.

Cu ce consecinţe în plan intern şi extern, vom vedea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite