Ponta invită PNL din nou la guvernare: „De mâine suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a comentat, duminică seara, primele rezultate exit-poll. El a insistat că aceste rezultate, chiar şi în cazul în care vor fi confirmate, trebuie tratate cu modestie şi a declarat că România a trecut testul democraţiei. El a susţinut că PNL a fost sancţionat de electorat pentru destrămarea USL, dar a subliniat că le ofera liberalilor o şansă: revenirea la guvernare.

„Aş dori să exprim câteva prime gânduri pe care le avem şi din punct de vedere guvernamental, cu încheierea procesului electoral“, a  început Victor Ponta discursul susţinut la sediul PSD.

„ A fost un mesaj pentru toţi cei care au jucat la poker soarta alianţei. De mâine suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL şi doresc refacerea USL pentru a reporni proiectul pe care românii l-au votat în 2012“, a fost invitaţia pe care Ponta a adresat-o către liberali, după aflarea rezultatelor exit-poll.

„Am organizat corect, eficient încă un proces electoral. Nu e primul, dar dincolo de inadvertenţe şi subiecte care există de fiecare dată când au loc alegeri, acest Guvern a organizat corect, democratic, rezultatele sunt clare“, a continuat el.

Şeful PSD i-a îndemnat pe cei din jurul său să trateze rezultatele cu modestie.

„Rezultatele urmează să fie confirmate, dar din punctul de vedere al ailanţei PSD-UNPR-PC, vreau să tratăm rezultatele cu modestie, cu atenţie. Poporul dă mesaje complexe celor ca noi, care participă la competiţie. Cei care înţeleg aceste mesaje au succes în continuare, cei care se îmbată cu rezultatele victoriei vor deconta în continuare. Evident, ca om politic dintr-o nouă generaţie, îmi doresc să convingem cât mai mulţi dintre cei care nu au participat la vot că într-o democraţie europeană, instrumentul principal de exprimare este participarea la vot, nu boicotul“, a mai spus el.

Ponta a mai arătat că sloganul „USL trăieşte!“ pe care l-a folosit în campanie a avut succes şi i-a criticat pe liberali pentru că şi-au axat mesajele pe contraatac. De asemenea, el a subliniat că va folosi acest slogan şi în campania pentru prezidenţiale.

„ A fost un mesaj pentru toţi cei care au jucat la poker soarta partidului. De mâine suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL şi doresc refacerea USL pentru a reporni proiectul pe care românii l-au votat în 2012“, a fost invitaţia pe care Ponta a adresat-o către liberali, după aflarea rezultatelor exit-poll.

Citeşte şi:

Adevărul despre ziua alegerilor. Tabloul complet al alegerilor pentru Europa, pe adevarul.ro Duminică, 25 mai, este o zi crucială pentru Europa şi pentru România. Este ziua în care noi, românii, îi alegem pe cei care să ne apere interesele la Bruxelles, dar şi ziua în care hotărâm cine are cele mai mari şanse să devină preşedinte al României.

Cine a primit cei mai mulţi bani în campania electorală Alianţa PSD-UNPR-PC s-a clasat de departe în topul donaţiilor primite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, următorul partid, PNL, înregistrând de două ori mai puţin decât alianţa de la guvernare.

România alege. Mic îndreptar pentru ziua alegerilor Mâine, România alege. Candidaţii pentru alegerile europarlamentare, dar şi cei care se luptă pentru un loc în parlamentul României, sau pentru un loc de primar aşteaptă populaţia la urne. Ce au voie să facă şi ce este interzis într-o secţie de votare?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite