Victor Ponta, despre o potenţială candidatură din partea PSD la prezidenţiale: „Avem un candidat. Este Crin Antonescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ruse, că Uniunea Social Liberală va avea un candidat la alegerile prezidenţiale din 2014, iar candidatul respectiv nu va fi social-democrat. „Atâta timp cât avem USL, acel candidat este Crin Antonescu“, a arătat el.

Declaraţia premierului intervine în contextul în care, cu o seară înainte, Adrian Năstase afirmase la Antena 3 că există presiune în interiorul PSD pentru un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2014. Victor Ponta susţine însă că, în condiţiile în care exclude varianta destrămării Uniunii, Crin Antonescu este cel care va candida la alegerile prezidenţiale.

Am văzut ce a zis domnul Năstase şi sunt de acord cu tot ce a zis până acum. O să avem un candidat la prezidenţiale, în 2019. Eu exclud, din punctul de vedere al PSD, orice dorinţă de a rupe USL, vreau să terminăm mandatul în 2016. Atâta timp cât avem USL, noi avem un candidat. Acel candidat este Crin Antonescu“,  a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

La rândul lui, fostul premier Adrian Năstase a declarat sâmbătă seara că „există o anumită presiune, inclusiv în interiorul partidului, pentru ca PSD să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

Evident că acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate în zona liberală. Poate că liberalii, unii dintre ei, şi-ar dori acest lucru, pentru că în felul acesta, dacă PSD ar da preşedintele, atunci, conform înţelegerii, ei ar avea şeful Guvernului“, a explicat Năstase.

Premierul susţine însă că nu ia în calcul posibilitatea evocată de Adrian Năstase.

I-am întrebat pe toţi colegii mei înainte să facem USL, am trecut că unul dintre partide are candidatul la prezidenţiale, celălalt are premierul. Aşa cum era firesc, noi suntem partidul cel mai mare, trebuia să alegem primii. Mi-am întrebat toţi colegii ce cred că e mai important pentru PSD, să aibă funcţia de preşedinte sau pe cea de premier, iar absolut toţi mi-au spus că e mai important să o avem pe cea de şef al Guvernului, aşadar nu liberalii ne-au împins la funcţia de şef al Guvernului, noi am vrut-o.“

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite