Victor Ponta: „Ori demisionează Băsescu în mai, ori facem atunci alegerile şi noul preşedinte îşi preia mandatul în decembrie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seară că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale şi despre reprezentantul României la Consiliul European.

„Am discutat această idee de a avea o perioadă mai scurtă de campanie electorală, în 2014. Europarlamentarele nu le putem schimba pentru că sunt în toată Europa în aceeaşi zi. M-am gândit atunci că din aprilie şi până în decembrie avem campanie electorală. Am discutat această idee, de a le aduce mai aproape, nu neapărat în aceeaşi zi, separat cu preşedintele Băsescu şi separat cu Crin Antonescu. A fost prima dată când erau amândoi prezenţi“, a declarat Victor Ponta în cadrul unei emisiuni difuzate de postul B1 TV.

Potrivit premierului, există două variante de comasare a alegerilor : „ori demisia preşedintelui prin mai-iunie, ori adoptăm principiul că poţi să-l alegi pe preşedinte în iunie şi să intre în mandat în decembrie.“.

„E o perioadă cam lungă şase luni, dar asta nu înseamnă că noul preşedinte ales nu poate neapărat să aştepte. Eu cred că după ce ne mai calmăm şi ne mai liniştim, s-ar putea să se întâmple“, a adăugat prim-ministrul.

În altă ordine de idei, acesta a afirmat că s-a mai discutat şi despre reprezentantul României la Consiliul European.

„Am mai discutat un lucru, fiind amândoi prezenţi. La Constituţie, eu voi susţine ca la Consiliul European să meargă prim-ministrul. Domnul Băsescu mi-a zis :  «Domne, poţi să faci ce vrei după ce  nu mai sunt eu»“, a subliniat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite