Victor Ponta: „Nu candidez anul viitor la nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta spune că România este mai puternică ca anul trecut FOTO Adevărul
Ponta spune că România este mai puternică ca anul trecut FOTO Adevărul

Premierul României, Victor Ponta, a vorbit, joi seară, la B1, despre stabilitatea economică a României, dar şi despre agricultură taxele propuse în ultima perioadă .

Când e producţia mică ne plângem, când e mare, ne plângem. Evident, programele demarate - irigaţiile, creşterea subvenţiilor - trebuie completate de programul cu silozurile, dar e vorba şi de un parteneriat public-privat”, a atras atenţia premierul.

El a spus că anul acesta este unul productiv din punct de vedere al agriculturii, fiind un sector care merită exploatat: „E un an agricol foarte bun. De ce să nu încercăm să profităm? Să mai începem un scandal? Nu l-am declanşat şi nu îl întreţin. Cred că scandalul e contraproductiv.

E o Românie mai puternică decât anul trecut, cu stabilitate economică. Am venit la guvernare după două semestre de scădere economică, cu fonduri europene blocate. Băncile au un sistem mai dificil de creditare, venirea în ţară a banilor europeni ne-a salvat”, a menţionat Ponta la B1.

Referitor la şomaj, acesta a afirmat: „Sunt zone economice unde ţineam oameni şi provocam pierderi mai mari, însă sunt şi alte zone în care încercăm să salvăm locurile de muncă. La Rompetrol, între timp, am dat în judecată şi am pierdut în România procesul împotriva lor şi ei au zis că intră în insolvenţă, dau oamenii afară. Am ajuns la un acord, iar preşedintele a retrimis la Parlament legea. Sunt şi alte lucruri de acest gen.”

Victor Ponta a precizat că îşi menţine părerea în legătură cu mărirea accizelor la alcool şi produse de lux, în schimbul reducerii TVA la produsele de panificaţie.

Pentru că nu am mai pus pensionarii să plătească contribuţia la sănătate, am trecut la o altă categorie. Cei care au salariu şi venituri din chirii să plătească 5,5%, la fel ca în toată Uniunea Europeană. Avem un sistem de impozitare cu 16% care cu excepţia Bulgariei e cel mai mic din Europa.”

La finalul emisiunii, premierul a spus că el nu se află momentan în campanie: „Nu candidez anul viitor la nimic. Cred că trebuie să spun nişte lucruri pe care le ştim, dar nimeni nu le spune, fiindcă toţi sunt în campanie. Eu nu sunt în campanie, vă spun adevărul, îmi permit să spun şi lucruri neplăcute.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite