După greşeala cu ASF, Victor Ponta cere ca actele  normative să fie verificate înainte de publicarea în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a cerut Secretariatului General al Guvernului (SGG) ca în fiecare joi, după şedinţa Guvernului, actele normative să fie verificate înainte de publicarea lor în Monitorul Oficial. Solicitarea vine în contextul în care, în luna iunie, a fost publicat un text greşit privind impozitarea sumelor compensatorii de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).


„Primul-ministru a solicitat în mod expres organizarea unei astfel de şedinţe tehnice, în care să se stabilească în mod clar actele adoptate şi forma lor finală din şedinţa Guvernului, pentru a nu mai apărea neconcordanţe sau neclarităţi între ceea ce a fost convenit de Executiv şi ce ajunge să se publice în Monitorul Oficial", au arătat surse guvernamentale, pentru Mediafax.

Până în prezent, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a organizat, de regulă, în ziua de luni a fiecărei săptămâni, o şedinţă tehnică de pregătire a şedinţei de guvern, în care sunt stabilite actele normative care vor fi discutate în şedinţa săptămânală a Guvernului, programată de obicei pentru ziua de miercuri.

Surse guvernamentale au arătat că premierul Victor Ponta a cerut ca forma convenită în Guvern să fie verificată într-o altă şedinţă tehnică, organizată în ziua de joi de către SGG şi reprezentanţii ministerelor.

În urmă cu o lună, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care reduce numărul membrilor în Autoritatea de Supraveghere Financiară de la 19 la 11 şi impozitează cu 85% salariile compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit ASF. În actul normativ publicat în MO, prevederea privind impozitarea cu 85% era extinsă şi asupra mediului privat.

Premierul Victor Ponta s-a declarat nemulţumit atunci de faptul că actul normativ referitor la impozitarea salariilor compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost modificat înaintea publicării în Monitorul Oficial, el solicitând sancţionarea vinovaţilor.

Întrebat la scurt timp cine e vinovat că în Monitorul Oficial a ajuns textul iniţial, prim-ministrul a răspuns că e vorba deproasta organizare a Guvernului“, dar că va avea grijă „să nu se mai întâmple“. Victor Ponta a lăsat să se înţeleagă faptul că niciun funcţionar nu va fi demis în urma erorii produse.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite