Victor Ponta îşi schimbă părul, dar năravul ba.  Acum pescuieşte în ape tulburi, cum a făcut tot timpul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recentele evoluţii politice ne arată acelaşi Victor Ponta, aşa cum îl ştim de 15-20 ani. Mereu a speculat oportunităţi, mereu a pescuit în ape tulburi. Acum îşi propusese să ia guvernarea cu o coaliţie de stânga, prim ministru fiind el, sau un personaj de paie, manevrat de el. Pentru acest obiectiv a contribuit la trecerea moţiunii de cenzură. Nu i-a ieşit pasienţa.

S-a supărat pe românii care nu s-au bătut să-l facă premier, şi îi lasă fără guvern, sau cu guvernul Dăncilă cât s-o putea.

Aşa a făcut tot timpul. Pe Geoana l-a faultat, să-i umfle şefia PSD. A reuşit. A dat jos guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, să-i ia locul. A reuşit şi asta. Când a văzut că apele se tulbură în  PSD, a demisionat şi din fruntea PSD  (pe facebook), şi din fruntea guvernului. Acum stă la pândă să prindă iar funcţia de premier.

A sperat ca după eşecul Vioricăi Dăncilă la moţiunea de cenzură, va fi chemat să vină pe un cal alb ca salvator al neamului socialist. Deocamdată n-a fost chemat, dar mai speră. Soarta ţării, faptul că nu are buget pe 2020, rectificare bugetară, propunere de comisar European, nu valorează nici cât o ceapă degerată în ochii lui Victor Ponta.

Dar ce să mai obosesc eu, iată caracterizarea făcută lui Victor Ponta chiar de Viorica Dăncilă, actualul şef al PSD:

Şi-a dat demisia şi din funcţia de preşedinte de partid, pe Facebook... Dânsul vorbeşte de blat? Dânsul face blat cu toată lumea. Uitaţi-l cum l-a trădat şi pe domnul Tăriceanu, domnul Tăriceanu merge spre PNL. Depinde ce obţine domnul Ponta. Dacă obţine ceva pentru propria persoană. Cine ştie ce vrea, ce funcţie? Dacă i se oferă ceva ce îi convine, nu are principii, nici coloană vertebrală. În PSD nu există persoană mai urâtă decât domnul Ponta. La lansare l-au fluierat peste 10.000 de persoane. Nu te poziţionezi împotriva partidului pe a cărui listă a ieşit deputat. Dacă nu existau cei trei trandafiri, domnul Ponta nu ieşea deputat”.

Ce ştim despre politicianul Victor Ponta?

Plagiatul. A făcut multă vâlvă cramponarea cu dinţii de lucrarea de doctorat, deşi se vedea din nori că e plagiată. S-a apărat până în pânzele albe, ajutat de miniştrii Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu, inclusiv  prin schimbarea componenţei consiliilor naţionale care se ocupau de problema plagiatelor. Ba Liviu Pop a mers până acolo încât a tras din priză ştecherul care alimenta cu curent electric  încăperea în care CNATDCU îşi ţinea şedinţele. Până la urmă i-a fost retras titlul de doctor. A dat Ponta înapoi banii pe care i-a încasat ca indemnizaţie de 25% pe titlul de doctor? N-am auzit. Aştept să spună dacă i-a dat sau nu înapoi. Sau cumva legea e bună doar pentru „căţei”, nu şi pentru „dulăi”?

Ziceri celebre marca Victor Ponta

Iată câteva propoziţii, zise sau scrise de Victor Ponta de-a lungul timpului:

  • „Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toţi ceilalţi”;
  • „Dacă nu luăm preşedinţia, scapă cine poate”;
  • „Avem guvernarea, dar nu avem puterea”;
  • „După ce vom prelua controlul politic la DNA”;
  • (După plecarea lui Băsescu) „Atunci îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi”;
  • „Stau lângă cine trebuie, o să fiu alături de Radu” (Mazăre);
  • Ponta către Scutaru: „vezi, că poate te luăm noi cu duba”;
  • Limbaj de om politic: „Fascist bătrân”, „paraşută”, „ţaţă europeană”, „nemernic”;

Acestea şi multe altele îl caracterizează pe politicianul Victor Ponta.

Ponta a dat jos un guvern, dar lasă ţara neguvernata până ajunge el premier

Pe bună dreptate i se reproşează lui Ponta: de ce ai dat jos guvernul Dăncilă, dacă nu vrei ca ţara să aibă un premier, altul decât tine? Ce-i drept, ieşirea lui Tăriceanu din coaliţia de guvernare i se datorează şi lui Ponta. S-a agitat cu moţiunea de cenzură, a reuşit cu partidele de opoziţie să dea jos jos guvernul PSD, după care s-a proptit împotriva oricărui guvern, dacă nu era el premier. Acum a cerut ca votul de învestitură să aibă loc joi, ştiind că e sarabatoare şi UDMR nu s-ar fi prezentat la vot. Cădea guvernul Orban, şi putea emite iarăşi pretenţii la şefia guvernului.

Ponta crede şi acum că alegerile anticipate îl avantajează, partidul său fiind pe val  va atrage voturile PSD-istilor. S-ar putea să ia ţeapă, pentru că mulţi din PSD îl văd pe Ponta  în logica evaluării făcute de Viorica Dăncilă.

Păcat că un politician tânăr se dovedeşte a fi un cameleon politic, care-şi urmăreşte doar propriile interese. Ale românilor nu contează. Atunci să aştepte să fie votat de românii pe care-i abandonează la greu şi îi dispreţuieşte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite