Ponta, la RTV: „Nu ne certăm, va fi Crin Antonescu candidat la preşedinţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Victor Ponta a fost prezent în studioul România TV după ce conducerea USL s-a reunit, astăzi, pentru a discuta despre proiectul de modificare a Constituţiei şi despre noua lege electorală.

Victor Ponta a recunoscut că există o dispută între conducerea USL şi senatorii alianţei privind modificările ce vor fi aduse la Legea electorală.

„Aici suntem în stadiul următor: la Cameră toţi membrii USL suntem de acord că trebuie să revenim la sistemul proporţional care se practică în toate ţările europene, mai puţin Marea Britanie. La Senat e o mică dispută între conducerea USL şi senatori. Noi propusesem ca senatorii să fie aleşi uninominal, senatorii propun să fie aleşi proporţional“, a explicat Ponta.

Premierul a solicitat parlamentarilor să progreseze în ceea ce priveşte elaborarea modificărilor la Legea electorală şi să ia o decizie împreună, pentru că aceasta „nu va fi impusă“.

Liderul PSD a arătat că numărul de parlamentari trebuie să fie redus, în virtutea angajamentelor pe care atât el, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-au luat ca şi co-iniţiatori ai unei propuneri legislative în acest sens.

„Dar mesajul foarte clar asupra cărora nu putem să dăm înapoi este cel al numărului de parlamentari - la Cameră rămân 300, la Senat o să vedem câţi sunt - 80, 100, în funcţie de sistemul de vot pe care îl adoptăm“, a spus Ponta.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări declaraţiile premierului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite