Victor Ponta: „Restituirile au fost cea mai mare fraudă din România“

Victor Ponta: „Restituirile au fost cea mai mare fraudă din România“

Premierul Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a participat luni seară la emisiunea „Aktualitatea B1“, de la B1 TV, unde a vorbit despre relaţia sa cu preşedintele ţării, despre candidatul PSD la prezidenţiale, dar şi despre restituirile care au fost, în opinia sa, „cea mai mare fraudă din România“.

Ştiri pe aceeaşi temă


Liderul PSD este invitat în condiţiile existenţei unor semne de întrebare privind funcţionarea USL. Fostul premierul Adrian Năstase a afirmat că în PSD există presiuni pentru desemnarea unui candidat propriu la prezidenţiale.
În replică, Victor Ponta, a declarat, luni, că nu candidează la alegerile prezidenţiale de anul viitor, ci îl va susţine pe Crin Antonescu, iar dacă liderii PSD îi vor cere să devină candidat înseamnă că nu mai este bun să ocupe poziţia de prim-ministru, scenariu catalogat a fi improbabil. • 19:50
  Despre ziua de 1 Mai: Eu pe 1 Mai, împreună cu Nicu Bănicioiu şi primarul de la Sectorul 4, am o acţiune socială. Eu sărbătoresc prin muncă ziua de 1 Mai.
  Despre afirmaţia privind 150 de ani de social-democraţie: Ceea ce noi am asumat este o ideologie. Eu, de exemplu, am fost membru numai la PSD. PSD este un partid tânăr.
 • 19:45
  Eu chiar cred că noi suntem prea timizi în regiune. PSD e un partid puternic. Socialiştii au toate şansele să aibă preşedinţia Comisiei Europene. 
 • 19:43
  Noi am susţinut decizia unui instrument european.
 • 19:43
  Despre relaţia cu preşedintele: Am timpul de partea mea. Nu am nicio intenţie de a retensiona relaţiile. Am un miliard de probleme zilnic. Teoretic ar trebui să am mandatul până în 2016. Am să fiu judecat la finalul mandatului nu în funcţie de câte înjurături i-am adresat preşedintelui. Dacă îşi închipuie cineva că dorm în prezenţa preşedintelui se înşală. MCV, probabil, va fi extins în toată Europa sub altă formă.
 • 19:41
  Despre manifestaţiile împotriva gazelor de şist: Nu pot acuza pe nimeni. În Bârlad şi Vaslui, numai pentru explorări trebuie investiţi 250 de milioane de dolari. Ştiţi ce bine le prind! Câteva sute de locuri de muncă.
 • 19:39
  Am spus haideţi să facem un moratoriu pentru a vedea ce se întâmplă pe plan mondial. PE a adoptat o rezoluţie, iar în 22 mai, la Consiliul European, principala temă va fi energia.
 • 19:37
  Despre aprobarea de mediu pentru explorarea gazelor de şist în Bârlad şi Dobrogea: Nu e o surpriză. În acest moment România depinde de gazele ruseşti de la Gazprom. Trebuie să discutăm despre faptul că România a avut şansa de a descoperi gaze în Marea Neagră. Din gazele de şist, în SUA preţul gazelor este la un sfert din Europa.
 • 19:31
  Eu l-am propus pe domnul Dăianu (n.r. pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF).
 • 19:22
  Cred că preşedintele îi va numi pe cei şase procurori-şefi.
 • 19:21
  Despre procurorii şefi: În 8-9 mai sunt audiaţi cei şase candidaţi, se dă un vort în CSM. Preşedintele îi poate numi oricum, chiar dacă primesc aviz negativ. Eu imi doresc ca discuţiile să fie interesante. Mi-aş dori să primească un vot pozitiv pentru normalizarea relaţiilor între instituţii.
 • 19:20
  Despre asumarea răspunderii pe Legea regionalizării: În mod sigur trebuie pus în Constituţie că ai voie cel mult o dată pe sesiune să-ţi asumi răspunderea în parlament. Aşa nu poţi abuza. Eu o singură dată mi-am asumat răspunderea şi nu o voi mai face.
 • 19:19
  PDL este o barcă în derivă. Nici ei nu ştiu unde se duc.
 • 19:16
  Despre prezenţa lui Adrian Năstase la Congresul PSD: Pentru membrii PSD revenirea lui Năstase era un lucru de legătură sentimentală. Pentru noi nu este un paria Adrian Năstase. Cei 5.000 de oameni din sală au considerat că lui Năstase i s-a făcut o nedreptate. 
 • 19:14
  Despre candidatul PSD la prezidenţiale: Voi spune că am semnat un acord. I-am consultat pe toţi. PNL ne-a pus să alegem pentru că eram partidul cel mai mare. Colegii din PSD au spus că vrem funcţia guvernului. Dacă la anul vine cineva şi spune că vrea să pună candidat la preşedinţie, înseamnă că vrea să scape de mine.
 • 19:12
  Este posibil ca viitorul secretar general al NATO să fie din ţările noi ale NATO, adică Polonia şi România. Şi ştiam că nu este exclus să fieun român, dar nu Traian Băsescu, pentru că a venit şi a discutat acel subiect cu mine. Noi suntem cam timizi, că nu candidăm niciodată. În ultimii 15 ani nu am avut niciun român într-o funcţie importantă, pentru că îl omorâm noi. Săptămâna trecută la Strasbourg s-au dezbătut două probleme. La România, toţi parlamentarii români au semnat o scrisoare şi au zis că în România ne-am certat, dar ne putem rezolva problemele.
 • 19:10
  Mă întreb de ce l-a menţionat preşedintele pe MRU: pentru că a semnat scrisoarea prin care ne obligam să privatizam CFR Marfă.
 • 19:05
   În 2005 au existat intenţii bune, însă după 2008 şi până în 2011 totul s-a transformat într-o uriaşă fraudă în care avem hotărâri judecătoreşti irevocabile, de exemplu Casa Scriitorilor, dar nu ştiu sigur. Ştiu un caz în care s-a trecut strada de pe vremea comuniştilor.

  Despre criticile liberalilor referitor la pactul de coabitare: Nu doar că nu am fost singur atunci când am semnat acordul. Pe baza acelui acord instituţiile nu se mai blochează. Dacă cineva crede că am semnat de plăcere acel acord, nu e în apele lui.
 • 19:01
  Restituirile au fost cea mai mare fraudă din România. Miliarde de euro la Fondul Proprietatea, 10.000 de clădiri au fost restituite, din care 2.500 clădiri publice, 1.300.000 de hectare. Nu ştiu cum a rezistat România la această fraudă. Avem mai multe plângeri la DNA.
 • 18:59
  România ar fi trebuit să meargă pe modelul Poloniei şi al altor ţări comuniste, dar nu se mai poate. Am luat o decizie fără culoare politică.
 • 18:57
  Suntem ţara din lume care a mers pe legea restitutiom in integrum. Suntem singurii care am făcut acest lucru.
 • 18:57
  Am discutat cu domnul preşedinte înainte să adoptăm legea retorcedării imobilelor. PDL a atacat-o la CCR că de ce nu schimbăm destinaţia spitalelor abia după zece ani. Trebuie să fii nebun să dai mâine copiii afară din şcoli. De asta nu i-aţi văzut la televizor să vorbească despre contestaţia la CCR.
 • 18:56
  În toată Europa, măsurile principale au fost cele de creştere a fiscalităţii. Eu nu cred despre cota unică că este cea mai bună soluţie.
 • 18:53
  Stilul Boc este să taie coada de la câine cu 25%. Vom păstra regula de blocaj a angajării în unele domenii. Dar sunt domenii, de exemplu, la Sănătate şi Educaţie, unde trebuie să deblocăm posturi.
 • 18:52
  Eu ieri seară am spus un lucru, că e bine că preşedintele nu se mai luptă cu Guvernul şi Parlamentul, şi a rezultat că îl laud şi eu. Maestrul Cristoiu scrie un editorial că ne iubim prea tare. Nu ne iubim, nu. Nu mai întelege nimeni nimic.

  Toată prezentarea făcuta de dl. Băsescu poate fi discutată.  Cifrele sunt corecte, dar interpretarea lor - fiecare are nota lui subiectivă. Nu cred că cineva, dincolo de câteva emisuni, va fi foarte impresionat de cifre sau grafice. Ok, pe 9 decembrie l-am votat pe Ponta. Ce a făcut Traian Băsescu acum 5 ani e deja istorie, e pentru cronicari.

  Eu nu am alegeri decât în 2016. Oamenii mă vor vota sau nu în 2016 în funcţie de anul guvernării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările