Victor Ponta, despre venirea lui Adrian Năstase la Congresul PSD: „L-am rugat să intre înaintea mea în sala Congresului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a câştigat un nou mandat în fruntea PSD FOTO Adevărul/Eduard Enea
Victor Ponta a câştigat un nou mandat în fruntea PSD FOTO Adevărul/Eduard Enea

Victor Ponta a fost, invitat, duminică seara la România TV, la o zi după ce a fost reales în fruntea PSD . Premierul Victor Ponta a comentat aplauzele primite de Adrian Năstase la Congresul PSD şi i-a avertizat pe liberali că dacă vor mai critica Guvernul vor pierde la capitolul imagine. El a afirmat că nu l-a reevaluat pe Traian Băsescu, dar PSD şi-a gândit strategia până în 2016, când actualul preşedinte nu va mai fi la Cotroceni.

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui PSD Victor Ponta:

Nu am nici o informaţie despre o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu pentru postul de secretar general al NATO.

Am vorbit cu altcineva din România care doreşte să candideze pentru acest post.

M-a ajutat partidul să rămân la şefia PSD prin câştigarea alegerilor.

Eu le-am propus colegilor să avem, din nou alegeri interne, înainte de alegerile generale din 2016.

Despre Adrian Năstase: Şi Adrian Năstase a fost mai aplaudat decât mine, şi Ion Iliescu. Reacţia de vineri a fost o o reacţie absolut omenească. L-am şi rugat să intre înaintea mea în sala Congresului.

Pe mine nu mă interesează ce spun Ludovic Orban sau Sorin Roşca Stănescu, mă intereasă atitudinea conducerii PNL. Din discuţiile pe care le-am avut cu Crin şi cu conducerea liberală am înţeles că nu au sprijinul conducerii. Dacă liberalii nu vor fi solidari cu Guvernul din care fac parte, vor avea pierderi de imagine. Inclusiv pe domnul Antonescu îl pot afecta. Avem majorităţi în aproape toate consiliile judeţene.

Exclud categoric vreo dorinţă a PSD de a rupe USL

Nu mi se pare că există un pericol ca PNL să rupă USL. Absolut toţi miniştrii PSD, PNL, PC au fost extrem de disciplinaţi. Miniştrii şi miniştrii delegaţi, chiar dacă sunt din alte partide, lucrează foarte bine.

Nu cred că membrii de partid sunt interesaţi de numirea Laurei Codruţa Kovesi

Despre Guvern: am realizat şi lucruri bune, pe investiţii lucrurile se mişcă bine.

Sectorul privat are o problemă legislativă legată de insolvenţă. O să schimbăm legea insolvenţei, astfel încât cei care nu plătesc trei luni să fie sancţionaţi.

Din 2010 aveam avertismentul de la CEDO pe legea proprietăţilor. Eu am rezolvat lucrurile prin angajarea răspunderii.

După ce am devenit Ministrul Justiţiei mi-am radiat cabinetul de avocatură, nu l-am suspendat.

Mă opun ca parlamentarii avocaţi să pledeze în anumite procese, aşa cum s-a discutat în comisii.

Despre suspendare: Nu îmi reproşez demersul din vară, dar am plătit preţul.

Am vorbit cu preşedintele Traian Băsescu săptămâna trecută, despre vizita lui Van Rompuy. Nu ne dăm cu tigaia în cap.

Nu l-am reevalut pe Traian Băsescu, dar la Congres noi am discutat ce facem până în 2016, când Traian Băsescu nu va mai fi la Cotroceni


Victor Ponta a obţinut, fără emoţii, şi fără contracandidat, realegerea în postul de preşedinte al PSD. Liviu Dragnea a ocupat funcţia nou înfiinţată de preşedinte executiv. Delegaţii la Congres au ales opt vicepreşedinţi naţionali şi opt vicepreşedinţi pe regiuni. La nivelul eşalonului doi a apărut şi concurenţa, cea mai strânsă competiţie fiind cea pentru regiunea Sud-Est, câştigată de Marian Oprişan în faţa lui Nicuşor Constantinescu. Congresul a ales, de asemenea, cinci vicepreşedinte femei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite