Ponta, despre desemnarea lui Florin Cîţu: „Este al şaptelea premier în cinci ani. Nu ştiu dacă e semnul cel mai bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO George Călin
Victor Ponta FOTO George Călin

Victor Ponta a comentat la Digi 24 propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, Florin Cîţu, ministrul interimar al Finanţelor.

„Al şaptelea premier în cinci ani nu este cel mai bun semn pe care o ţară îl poate da privind stabilitatea“, a declarat Victor Ponta, la Digi24, după ce preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier.

„Este al şaptelea prim-ministru desemnat, în cinci ani. Nu mai numărăm miniştrii. Nu ştiu dacă e semnul cel mai bun pe care o ţară îl dă apropo de investiţii, de stabilitate, de seriozitate. Preşedintele Iohannis vrea în continuare alegeri anticipate. Înţeleg că le va obţine dacă cei de la PSD merg să facă cvorumul, atunci le va obţine. (...) Dacă are această înţelegere cu PSD-ul îşi atinge obiectivul politic. Chiar şi cu acordul PSD-ului, cel mai repede vom avea alegeri parlamentare în 28 iunie“, a declarat preşedintele Pro România, Victor Ponta, potrivit digi24.ro. 

Florin Cîţu, ministrul interimar al Finanţelor, este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier. Anunţul a fost făcut miercuri seară, după consultările de astăzi cu partidele parlamentare. 

Ca primă reacţie, Cîţu a declarat că va continua depesedizarea României şi a precizat că prin nominalizarea sa guvernarea Orban va avea asigurată continuitatea. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat decizia lui Klaus Iohannis şi a garantat faptul că PNL va negocia pentru trecerea Guvernului condus de Florin Cîţu. 

Florin Cîţu a devenit cunoscut rapid ca drept specialistul liberalilor în materie de finanţe şi economie, deşi nu este un membru cu vechime în PNL, înscrierea sa fiind făcută în 2016, când a candidat pentru funcţia de senator de Bucureşti. Pe lângă analizele sale în domeniul finanţelor, fostul ministru s-a remarcat în spaţiul public şi prin conflictul deschis cu PSD, dar mai ales cu Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite