Victor Ponta, despre acordul de la Minsk: Nimeni nu-şi face iluzii că s-au rezolvat toate problemele în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO: Mediafax
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO: Mediafax

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat, joi, în cadrul unei intervenţii telefonice la o emisiune a postului de televiziune Antena 3 că acordul de încetare a focului încheiat la Minsk, nu garantează rezolvarea problemelor din regiune.

Întrebat dacă există îngrijorări în ceea ce priveşte o escaldare a conflictului din regiune, chiar şi după semnarea acordului de la Minsk, Victor Ponta, aflat la Washington, a răspuns că o asemenea temere poate exista..

    

„Categoric da şi cred că nimeni nu-şi face iluzii, nici în România, nici la Washington, că ce s-a semnat astăzi este 100% că s-au rezolvat toate problemele în regiune. Să dea Dumnezeu să fie aşa, dar acorduri s-au mai văzut destule şi, după aceea, în realitate lucrurile nu au stat aşa", a afirmat Ponta la o emisiune a Antenei 3.

Liderul de la Palatul Victoria a punctat faptul că Statele Unite ale Americii se bazează pe România şi îl consideră drept cel mai de încredere partener din regiune.

Premierul Victor Ponta a avut joi o întrevedere cu directorul CIA, John Brennan, ocazie cu care au fost subliniate progresele în cadrul Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

„Cu prilejul vizitei efectuate în SUA, prim-ministrul Victor Ponta a avut astăzi, 12 februarie, o întrevedere cu directorul CIA, domnul John Brennan. Cu acest prilej au fost subliniate progresele în cadrul Parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Cu ocazia întrevederii, directorul CIA a reafirmat aprecierea pentru excelenta relaţie de colaborare cu SRI şi SIE şi rolul asumat de România în regiune”, potrivit comunicatului.

Ponta s-a întâlnit, joi, la Washington, şi cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel. În cadrul întâlnirii a fost subliniată „susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO în ţara noastră”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite