Victor Ponta a demisionat. Ce politicieni români continuă să sfideze strada. Declaraţii aberante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii şi consilierii acestora dau, uneori, declaraţii total neinspirate, care fie sunt pline de umor, fie nemulţumesc electoratul în momentul în care oamenii se simt jigniţi de persoanele care fac afirmaţii lipsite de un minim bun simţ.

Pe lista celor care au avut o dată sau în repetate rânduri afirmaţii nepotrivite se află politicieni din toate partidele, dar şi consilieri ai liderilor politici. 

Victor Ponta a demisionat. Mihăiţă Calimente (PNL): Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari

Liberalul MIhăiţă Calimente , secretar al Comisiei parlamentare de Control a SIE, a avut miercuri dimineaţă o afirmaţie total neinspirată referitoare la ceea ce vor cetăţenii români care au ieşit în stradă marţi seară. Întrebat în cadrul unei emisiuni a România TV dacă liberalii vor fi acceptaţi la guvernare, în condiţiile în care oamenii cer plecarea întregii clasei politice, deputatul PNL a răspuns: „Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari”.

Pentru a detensiona situaţia, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, în cursul conferinţei de presă susţinută miercuri după-amiază că MIhăiţă Calimente a fost mustrat verbal pentru cele spuse, iaro posibilă sancţionare ar putea fi discutată luni. 

Victor Ponta a demisionat. Popescu Piedone: „Persoanele aflate între viaţă şi moarte să treacă peste acest prag“

Zeci de mii de oameni i-au cerut, marţi seara, demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în stradă, în urma tragediei din Clubul Colectiv. „Vreau să-mi înţelegeţi impactul emoţional, de ce nu am comunicat şi dacă am făcut-o, am făcut-o prost”. Miercuri, edilul Sectorului 4 şi-a anunţat demisia. În declaraţiile date în faţa presei, Popescu Piedone a avut şi afirmaţie nepotrivită. „Înprimul rând, condoleanţe şi putere, şi să ne ajute DUmnezeu să ne rugăm cu toţii, persoanele care sunt între viaţă şi moarte să treacă peste acest prag“, a spus primarul  care tocmai şi-a dat demisia. 

Victor Ponta a demisionat. Cristina Anghel (ALDE): Parca ne ia Dumnezeu mintile. Nu l-au votat pe Ponta 25.000 de oameni

Senatorul ALDE Cristiana Anghel a sustinut miercuri ca demisia premierului are loc dupa „o regie” si „un scenariu” care se repeta. „Nu mi se pare absolut nimic normal. Este aceeaşi chestie care s-a întamplat anul trecut, în noiembrie, înainte de alegeri. Parca ne ia Dumnezeu minţile. Cineva aranjează, iese. Nu l-au votat pe Ponta 25.000 de oameni. L-au votat cinci milioane. Şi, dupa aceea, au fost şi alţii care l-au susţinut. Pleaca Ponta? Foarte bine, Ponta n-o sa moară de foame“, a spus Cristina Anghel. 

Victor Ponta a demisionat. Palada şi basca lui Ponta

Consilierul premierului Victor Ponta, Mirel Palada, i-a ironizat, marţi seară, într-o postare pe blogul său, pe manifestanţii care au cerut în stradă demisia premierului, întrebându-se „ce are Ponta cu tragedia de la clubul Colectiv?". Singur a găsit şi răspunsul. 

„Deci vrem capul lui Motoc! Cine e de vină? Ăla saă plătească! Dar nu numai ăla, că toţi sunt vinovaţi. Huo Piedone. Huo Oprea. Huo Daniel, ca n-ai zis ce trebuia şi n-ai fost unde trebuia. Huo Arafat. Huo Ponta. Huo toţi. Stai aşa. Stai un pic. Ce are Ponta cu tragedia de la clubul Colectiv? Pai are. N-are direct. Dar are. Că nu are bască“, a scris Palada.

Victor Ponta a demisionat. Paladă: Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali

Consilierul lui Ponta a avut şi în trecut declaraţii şi comentarii controversate. Acesta s-a războit şi cu jurnaliştii care au adus critici Guvernului Ponta. „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”, a scris Palada pe Facebook în august 2014. 

Victor Ponta a demisionat. Maria Grapini: „Nu mai trebuie să stăm indiferenţi atunci când cetăţeanul fură, minte, corupe, distruge bunuri“  

Redăm integral mesajul postat miercuri de europarlamentarul Maria Grapini, referitor la demisia lui Victor Ponta. „Romania trebuie resetata! Datorita neasumarii responsabilitatii morale la timp de catre ministrul Oprea si primarul Piedone,tara a fost aruncata in haos!

Nu premierul Ponta trebuia sa-si demisia ci cei doi iar Ponta trebuia sa ceara sefilor de institutii sa demita pe cei responsabili prin fisa postului,de tragicul accident.Romania si noi romanii vom pierde datorita timpului dedicat reprganizarii guvernului.Se pierd proiecte,se pierd bani! Dar daca s-a intamplat,atunci trebuie sa se inteleaga ca este nevoie de o reorganizare teritoriala si administrativa supla ,cu decizii descentralizate,cu un guvern cu pottofolii putine dar precise si directionate spre resursele pe care le are tara.Daca s-a ajuns acum la condtructia unui nou guvern trebuie facut pe alte principii.

Nu este deajuns sa schimbam guverne este necesar ca fiecare cetatean sa se schimbe ca atitudine si implicare! Nu mai trebuie sa alimentam coruptia nu mai trebuie sa toleram nedreptatea,nu mai trebuie sa stam indiferenti atunci cand cetateanul fura,minte,corupe,distruge bunuri.spiritul civic si responsabilitatea pot face o societate curata.Si dintr-o societate curata tot noi cetatenii Romaniei trebuie sa alegem politicieni curati!“, a scris Grapini pe contul de Facebook.

Victor Ponta a demisionat. Radu Stroe, declaraţia despre tragedia aviatică din Apuseni

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, în ianuarie 2014, la doar câteva zile de la tragedia aviatică de din Munţii Apuseni, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că s-a întâmplat în timpul mandatului său .

„Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”, a spus Radu Stroe, întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze în legătură cu modul în care s-a făcut salvarea victimelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite