Victor Ponta despre declaraţiile lui Băsescu: Nu-şi poate stăpâni iritarea şi nervozitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a discutat joi seară ultimele evenimente politice aducând precizări în ceea ce priveşte noul său birou de la MApN, plângerea depusă împotriva lui Traian Băsescu şi interpretarea declaraţiilor făcute de liderul de la Cotroceni la adresa senatorului Firea.

Despre declaraţiile lui Traian Băsescu la adresa Gabrielei Firea

Există o explicaţie generală. În mod sigur, un adversar mai mare, decât dumneavoastră, decât mine sau cei 7,4 milioane este timpul.

Eu nu am văzut în direct emisiunea, am văzut-o a doua zi.Nu a fost nimic plănuit. Şi-a pierdut controlul. Cred nu-şi poate stăpâni iritarea şi nervozitate.

S-a ajuns la un nivel de confruntare inacceptabil pentru o societate normală. Am crezut că trebuie să dăm o dovadă de solidaritate cu un senator, cu o femeie, aşa cum este doamnă Firea. Pe cât posibil, să spunem că acest gen de confruntare nu trebuie să continue şi să evităm până noiembrie acest tip de confruntare şi după noiembrie să nu mai asemenea lucruri.

În cazul doamnei Firea a fost o solidaritate a tuturor oamenilor, chiar şi a celor pro-Băsescu. Au rămas doar câţiva turceşti care nu au reacţionat.

Două momente m-au îngrozit până acum la Traian Băsescu şi am văzut atâtea în politică. În 2009 când a făcut referire la soţia domnului Crin şi acum când a vorbit de soţul doamnei Firea

Pentru Traian Băsescu există doar 2 categorii de persoane. E simplu. Există slugile sale, cei care ţin cu el orice ar face. Iar toţi ceilalţi sunt duşmani (…) Ori eşti cu el, ori eşti distrus. Etichetează pe toată lumea. Întrebarea logică este: Tu cine eşti de ne pui etichete?

Despre ANI şi Mircea Diaconu

În mod clar în cazul lui Diaconu două instanţe la rând au spus că poate să candideze şi este un lucru foarte bun. Câştigând această bătălie este o victorie, nu numai pentru el (…) Mircea Diaconu va fi un europarlamentar care va face cinste României şi nu spun asta ca să-l curtez.

Despre plângerea depusă împotriva lui Traian Băsescu

S-a depus plângerea penală. Realmente faptele domnului Băsescu se încadrează pentru Codul penal la şantaj şi ameninţare. Ne dorim cu toţii să avem un alt model (n.r. - de preşedinte). Modelul din 2004 a fost un model greşit. Preşedintele jucător a devenit un preşedinte incontrolabil de el însuşi.

Marţi, după declaraţii, a fost şi mai rău.Tocmai de aceea trebuie schimbat modul de conducere. Ideea de a nu mai avea atâta puterea în mână unui singur om.

Despre experienţa din F-16 şi Rusia

În F-16 a fost o experienţă interesantă. Mesajul că românii pot să fie liniştiţi, să fie siguri că nu vor rămâne singuri în faţa Rusiei, că este cineva acolo care să-i protejeze.

România nu este în pericol (n.r - în ceea ce priveşte o posibilă intervenţie militară a Rusiei). Noi, ca membri ai NATO nu suntem, Dacă eram singuri, nu mai eram aşa de sigur (..) Cel mai important, tot ceea ce ţine de România, să facem (n.r. - pentru a sprijini Republica Moldova). Ieri am transferat în contul de la Chişinău cei 20 de milioane de euro pentru infrastructură. 

Nu vreau să mă pronunţ asupra ceea ce se întâmplă în caz de conflict militar în Moldova. Pericolul este mare. Totuşi, România nu este prea mică pentru a-i ajuta pe cei din Republica Moldova cu ceea ce poate. 

Despre biroul la Ministerul Apărării Naţionale

Evident că la Palatul Victoria. Acolo am ţinut şedinţa de Guvern şi activitatea mea de cu zi cu zi. A fost o înscenare de presă că în biroul meu ar fi aparate de înregistrare. Eu am spus. În biroul meu au fost prim-miniştri, miniştri, şeful CIA-ului. Nu vreau să existe discuţii Pentru astfel de întâlniri am vrut un astfel de birou în MApN (...) Am vrut să dau un semnal că nu am nimic de ascuns faţă de instituţiile statului. 

Despre posibile înscenări

Mă aştept (n.r. - la înscenări) domnule Gâdea. Ştiu ce adversar am şi ce adversari am (…) Există totuşi o limită. Eu am văzut că pentru Traian Băsescu nici moartea nu este o limită. Fac referire la cele două momente amintite. Afirmaţiile din 2009 şi cele referitoare la soţul doamnei Firea.

În cei aproape patru ani aproape m-am vaccinat. Nu mi-a fost niciodată frică. Mă aştept la lucruri foarte rele şi ca să spun direct, mă sesizez. Nu cred că lumea îşi va schimba opţiunea de vot de ceea ce se aduce din trecut

Despre posibila candidatură la alegerile prezidenţiale

Nu ştiu astăzi. După 25 o să vă spun (n.r. – pe 25 mai au loc alegerile pentru parlamentul European). În funcţie de refacerea Uniunii Social Liberale. Dacă se reface una din funcţii va fi a PNL şi una a PSD. Un partid dă preşedintele, unul dă prim-ministrul. (…) Mi-aş dori ca domnul Antonescu să redevină Crin.

Cu bătălia (n.r. – politică) se va merge foarte departe. Miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim. Miza este foarte mare. Adversarii noştri politici trebuie să ştie că vom câştiga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite