Victor Ponta: „Problema nu este Sorin Roşca Stănescu, este dacă PNL este solidar cu noi“

Victor Ponta: „Problema nu este Sorin Roşca Stănescu, este dacă PNL este solidar cu noi“

Victor Ponta a vorbit, din nou, despre criza din USL FOTO Adevărul

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat vineri, la România TV, că situaţia din coaliţia de guvernare este „serioasă“ şi că întâlnirea avută de liderii USL la Palatul Victoria a fost una utilă, în urma căreia liberalii ar fi trebuit să înţeleagă „supărarea“ PSD şi anume lipsa de solidaritate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile premierului au venit după o întâlnire pe care a avut-o la Guvern cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Cei doi lideri ai USL au încercat, fără succes, să detensioneze situaţia din USL. Victor Ponta a explicat care sunt nemulţumirile social-democraţilor, punând accent pe faptul că vrea să vadă că liberalii sunt solidari cu guvernarea.

Cele mai importante declaraţii ale lui Victor Ponta:

- Nu ştiu să vă răspund la întrebarea dacă USL rezistă

- Este o situaţie, într-adevăr. Este o problemă serioasă şi întâlnirea de astăzi după-amiază a fost utilă

- Problema nu este Sorin Roşca Stănescu, ci dacă în momentele dificile care urmează, PNL, în totalitatea sa, nu este solidar cu deciziile grele pe care trebuie să le luăm

- Dacă noi guvernăm, iar unii se fac că sunt în Opoziţie e un gen de colaborare care aminteşte de Alianţa D.A.

- Sorin Roşca Stănescu duce o campanie împotriva noastră încă din februarie

- Nu poţi jigni PSD şi să te porţi ca şi cum ai fi în Opoziţie

-Vreau ca liberalii să înţeleagă foarte serios şi să dea un semnal clar că liberalii sunt solidari cu Guvernul

- Altfel, se mai trezesc doi liberali care să înţeleagă că e liber să ataci Guvernul că te protejează conducerea PNL

- Vor veni momente dificile, guvernarea este mai grea decât Opoziţia şi vreau să ştiu dacă ne putem baza unii pe alţii

- Nu vreau să fiu nepoliticos, dar nu îl consider pe Sorin Roşca Stănescu un prieten

- Noi am venit la şedinţa USL cu un dosar al atacurilor lui Sorin Roşca Stănescu

- Picătura care a umplut paharul a fost faptul că a anunţat cu mândrie că s-a format o nouă majoritate PNL-PPDD-UDMR

- Cred că a fost o greşeală din partea USL să accepte persoane ca Sorin Roşca Stănescu

- Noi, cei din PSD, am respectat protocolul

- Eu nu sunt aliat cu Sorin Roşca Stănescu, sunt aliat cu PNL, aştept din partea lor o clarificare

- Noi cerem respectarea acordului USL

- Este problema dacă PNL se joacă de a fi la putere sau în opoziţie

- PNL să respecte nişte reguli pe care le-am respectat tot timpul

- Crin Antonescu trebuie să ia lucrurile mai în serios

- Cei din PNL se făceau azi că nu înţeleg care e problema


CITEŞTE TOATE ARTICOLELE DESPRE SORIN ROŞCA STĂNESCU

 
Premierul Victor Ponta a afirmat că nesancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu de către PNL este „cea mai mare criză“ a USL şi că aşteaptă până luni ca liberalii să ia o decizie concretă.
 
 
Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, la TVR, că nu crede că între relaţia cu PSD şi Sorin Roşca Stănescu, liberalii îl vor alege pe acesta din urmă. Referitor la ultimatumul dat PNL-iştilor, premierul a spus că a ajuns în acest punct întrucât "s-a umplut paharul" fiind vorba de o campanie de denigrare a PSD.
 
 
Premierul Victor Ponta a declarat joi seară, la TVR, referitor la scandalul din USL, că nu se pune problema unei rupturi a coaliţiei de guvernare, dar că liberalii trebuie să ia o decizie în ceea ce-l priveşte pe senatorul Sorin Roşca Stănescu.
 
 
Conducerea PNL nu a luat nici o măsură împotriva senatorului Sorin Roşca Stănescu, deşi lideri ai PSD, precum Ilie Sârbu, au cerut excluderea acestuia din PNL.
 
 
Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, avertizează că „PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea“ ieşirile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu, conform RFI.
 
 
Adrian Năstase afirmă că USL trece printr-o perioadă complicată, întrucât „interesele sunt divergente“ şi că e nevoie de dialog în interior, apreciind că declaraţiile lui Sorin Roşca Stănescu nu au fost „extrem de dramatice“.
 
 
Premierul Victor Ponta a declarat că va ignora „până la un anumit moment“ criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzăverde, Roşca Stănescu şi Orban, dar a avertizat că aceste „vedete de Dâmboviţa care nu pot să-şi ţină gura“ încep să reprezinte un risc pentru funcţionarea USL.
 
 
Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat luni că iniţiativa senatorului PNL, Sorin  Roşca Stănescu, de a înfiinţa o comisie a Senatului pentru a investiga dacă există un abuz în cazul interceptării magistraţilor   Corneliu Bârsan, fostul reprezentant al României la CEDO şi al soţiei sale, judecătoarea Gabriela Bârsan poate fi atacată la Curtea Constituţională.
 
 
Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul cu Serviciul Român de Informaţii. Decizia magistraţilor de al Curtea de Apel este definitivă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările