Victor Ponta: Am decis să cer votul Parlamentului cu gândul că o să ne ducem mandatul până în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că a decis să ceară votul Parlamentului cu gândul că îşi poate duce mandatul până în 2016. La finalul zilei, parlamentarii au votat noua formulă guvernamentală cu 377 de voturi pentru şi 134 împotrivă.

"Chiar dacă nu am fost atât de hotărât de la început, am decis să cer votul de încredere al Parlamentului, cu gândul că o să ne ducem mandatul până la capăt, adică pâna la alegerile parlamentare din 2016, timp în care avem foarte multe de făcut atât la Guvern cât şi în Parlament. Consider că toţi, atât Puterea şi Opoziţia, trebuie să trecem printr-un proces amplu de reformă", a declarat Victor Ponta, după votul din plen.

Întrebat de jurnalişti care a fost motivul pentru care nu s-a simţit hotărât pe deplin atunci când a decis să ceară votul de încredere al Parlamentului, Victor Ponta a menţionat că a fost vorba despre o "problemă de energie".

"Nu a fost nicio problemă în ceea ce priveştea negocierea, noua formulă a Executivului. A fost mai degrabă o problemă de energie şi de credinţă că pot să duc la bun sfârşit ceea ce am început la 7 mai 2012. Mi-am recăpătat această încredere, nu chiar total, recunosc. Sunt multe lucruri pe care o să le fac altfel şi cred că o să învăţ mai multe din înfrângerea din 16 noiembrie decât am învăţat din victorii", a mai spus Victor Ponta.

Premierul le-a mulţumit tuturor parlamentarilor pentru sprijinul acordat noului Guvern, menţionând că aceştiau au votat cu o majoritate "extrem de clară" (377 de voturi pentru şi 134 împotrivă).

Victor Ponta a anunţat de asemenea că în următoarele zile va semna un acord de colaborare guvernamentală cu liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, acord ca va cuprinde priorităţile de guvernare, dar şi de reformă politică.

„Noi avem un acord de principiu - cel pe care l-am semnat în 14 noiembrie. Însă acum, pe baza votului Parlamentului şi a programului de pe agenda de priorităţi pe care am propus-o, cu siguranţă acest acord, zilele următoare, va cuprinde nu doar priorităţile noastre cele de guvernare, ci şi cele de reformă politică: schimbarea Constituţiei, a sistemului electoral, a structurii adminstrativ-teritoariale”, a mai declarat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite