Victor Ponta: „Cred că Băsescu avea terenul din Călăraşi, acum a vrut să îl albească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta. FOTO: Reuters.
Premierul Victor Ponta. FOTO: Reuters.

Premierul Victor Ponta consideră că Traian Băsescu era în posesia terenului din judeţul Călăraşi de mai mult timp, însă doar acum, spre finalul mandatului, a dorit să-l „albească” trecându-l pe numele unor rude, a precizat prim-ministrul, duminică seară, la postul de televiziune România TV.

„Eu cred că deţinea acest teren de mult şi acum a vrut să-l albească, să vă spun direct. Spre finalul mandatului s-a gândit să treacă pe numele familiei nişte proprietăţi pe care probabil că lucra mai demult la ele”, a opinat Victor Ponta în urma unor întrebări ale moderatorului RTV.

Totodată, premierul a menţionat că Traian Băsescu ar trebui să dorească înfiinţarea comisie parlamentare de anchetă, dacă nu are ceva de ascuns. „Această vehemenţă a oamenilor din jurul său împotriva comisiei nu face decât să accentueze suspiciunea că e ceva de ascuns”, a precizat prim-ministrul.

De asemenea, Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu are un rol „nociv” şi va rămâne în istoria post-decembristă ca omul care a distrus cel mai mult.

„Traian Băsescu are un rol nociv în România, pentru că toate lucrurile recente pe care le face (proiecte blocate, sabotajul ăsta continuu, legi care nu sunt promulgate) denotă  o incapacitate de a participa la lucruri constructive. Domnia sa, în istoria cel puţin post-decembristă a României, va rămâne ca omul care a distrus cel mai mult (...) Domnul Băsescu a construit zero şi a distrus foarte mult”, a spus Victor Ponta, la RTV.

Prim-ministrul României a vorbit şi despre bugetul pe anul 2014 ale cărui principale obiective sunt restituirea salariilor pentru bugetari şi finalizarea unor proiecte de infrastructură.

„Cele mai importante prevederi ale bugetului se referă la faptul că peste 5 milioane de pensionari vor avea o creştere de 3,76%. Poate nu sună impresionant, dar să nu uităm că am dat înapoi ce li s-a tăiat. De asemenea, avem pentru noul buget aproape 750 de milioane de euro, bani care vor ajunge la profesori, diverşi funcţionari publici, care au câştigat procesele cu Guvernul României pentru tăierile din 2010. La fel, toţi profesorii debutanţi vor avea şi ei o creştere a salariului minim, de la 800-850 de lei, după aceea 900 lei, de la 1 iulie. Avem bani puşi deoparte şi pentru proiecte precum Comarnic-Braşov, Autostrada Transilvania”, a declarat premierul pentru sursa citată.

Alte precizări făcute de Victor Ponta au vizat taxele, care, potrivit acestuia, nu au fost modificate.

„Nicio taxă nu a fost modificată, cota unică rămâne la 16%, TVA-ul nu doar că nu a crescut, dar a rămas scăzut pentru produsele de panificaţie şi încercăm să-l scădem şi pentru alte produse. Zona de conflict pe care a identificat-o preşedintele se referă la o politică fiscală practicată în Europa. E vorba de 7 eurocenţi pentru fiecare litru, dar e un element extern, nu are legătură cu noi”, a spus Victor Ponta, la RTV.

Premierul a fost de asemenea întrebat dacă în interiorul PSD vreun coleg i-a propus să candideze la Preşedinţia României. Răspunsul lui Victor Ponta a fost că se poate discuta orice în cadrul informal, dar decizia politică este foarte clară.

„Orice se poate discuta, eu vorbesc despre deciziile politice. Dumneavoastră discutaţi ipoteze, eu vorbesc despre decizii politice, iar acestea sunt foarte clare”, a mai spus Victor Ponta.


Citeşte şi:

Marea concurenţă a micului moşier Băsescu

Un mister: Ce este de anchetat în achiziţia unui teren agricol de Ioana Băsescu şi la ce serveşte înfiinţarea unei comisii parlamentare

„Plagiatorul“ - Reacţia lui Băsescu la acuzaţiile lui Ponta. Cum explică preşedintele povestea terenului cumpărat de fiica sa

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite