VIDEO Victor Ponta, la CNN: „Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţele Europei prin forţă”. Premierul a răspuns şi acuzelor lui Nigel Farage

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, pentru postul american CNN, că Federaţia Rusă nu ar trebui lăsată să redeseneze graniţele europene prin forţă sau prin şantajul altor ţări. De asemenea, prim-ministrul român a dorit să transmită un mesaj „politicienilor extremişti” precum Nigel Farage, cum că „România este o poveste de succes, iar romanii sunt cinstiţi”, informează Mediafax.

Victor Ponta a declarat pentru postul american CNN, în cadrul unui interviu cu celebrul jurnalist Richard Quest, că temerea privind o posibilă intervenţie a Rusiei în problemele interne ale României este nejustificată.

„Nu mă tem de acest lucru. Am trăit de secole având un vecin atât de mare şi de agresiv, cum a fost Uniunea Sovietică şi cum este Rusia acum, care foloseşte mai mult sau mai puţin aceleaşi metode ca în trecut. Faptul că vicepreşedintele Biden este aici, iar secretarul general al NATO a fost săptămâna trecută dovedeşte un mesaj foarte puternic de angajare a Statelor Unite şi NATO faţă de această parte a Europei care este cea mai aproape de Rusia şi de toate ameninţările”, a spus Victor Ponta pentru CNN.

Totodată, premierul român a subliniat că prezenţa vicepreşedintelui Joe Biden în România este un mesaj de susţinere inclusiv pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia în cadrul parcursului lor spre Uniunea Europeană.

De asemenea, Victor Ponta a făcut referire şi la comentariile recente ale politicianului britanic Nigel Farage, liderul UKIP, care afirma de curând că ar fi „îngrijorat” dacă ar avea „vecini români”.

„Nu sunt deranjat de remarcile lui Nigel Farage, ca să fiu sincer. Primii doi-trei ani în calitate de membru al UE au reprezentat o experienţă dificilă pentru România din punct de vedere economic, social şi al competitivităţii, dar acum suntem ţara cu cea mai rapidă creştere economică din regiune, iar toţi politicienii, chiar şi extremişti şi populişti ca domnul Farage, ar trebui să ştie că suntem graniţa de est a UE şi NATO şi suntem acum o poveste de succes care poată fi dată exemplu Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei drept cale de urmat, iar împreună putem fi mai puternici în faţa noi mişcării de tip Uniunea Sovietică”, a mai spus Victor Ponta, pentru CNN.

Rugat de jurnaliştii americani să răspundă la acuzele lui Nigel Farage potrivit cărora 7% din reţelele de crimă organizată din UE sunt româneşti, Victor Ponta a declarat că 99% dintre muncitorii români din străinătate sunt cinstiţi.

„Aş spune că 99% dintre românii care trăiesc în Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania sunt foarte cinstiţi, muncitori şi foarte bine calificaţi. Este păcat pentru România că pe aceşti tineri nu putem să-i ţinem aici în România - preferă să aibă o viaţă mai bună, salarii mai bune, condiţii de muncă mai bune acolo. Desigur, a da vina pe toată populaţia României, Bulgariei, nu are importanţă, a Ungariei, doar pentru a câştiga voturi, aşa cum face domnul Farage, este o politică lipsită de sens şi nu ajută în niciun fel societatea britanică sau europeană”, a mai spus, pentru CNN, premierul român.


Citeşte şi:

Joe Biden a ajuns la Bucureşti: „Voi păziţi graniţele Europei şi vă mulţumesc pentru asta. Este o obligaţie sacră să fim alături de voi şi de NATO”

Vicepreşedintele american Joe Biden a aterizat în urmă cu câteva momente pe Aeroportul Otopeni la bordul Air Force Two pentru o vizită oficială ded două zile. Biden a susţinut un discurs la baza 90 de la Otopeni, în care a mulţumit soldaţilor români pentru curajul dovedit în teatre de război NATO şi a reasigurat România de sprijinul total al aliaţilor, în contextul tensiunilor din Ucraina.

Joe Biden: Sprijinul României va avea un rol cheie pentru refacerea stabilităţii Ucrainei şi aderarea la UE a Moldovei 

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, declară, într-un interviu pentru agenţia Mediafax, că sprijinul României va avea un rol cheie în efortul conducerii Ucrainei de refacere a stabilităţii acestei ţări, el subliniind şi că SUA colaborează cu statele din regiune pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite