Victor Ponta: Băsescu a aruncat plasa şi a prins pe cine nu se aştepta, pe Turcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu a „aruncat plasa” prin subiectul agenţilor acoperiti, prinzând pe cine nu se aştepta, şi anume pe Robert Turcescu.

„Traian Băsescu a aruncat această plasă, să vadă, poate reuşim să dăm în Ponta, în Iohannis, poate în Macovei, însă a prins pe cine nu se aştepta. Pe Robert Turcescu. Acesta, probabil, văzând toată discuţia şi ştiindu-se vinovat de ceva s-a eliberat, ca să spun aşa”, a declarat Ponta la postul Antena 3, prin intermediul unei teleconferinţe prin Skype.

Şeful Guvernului român se află în SUA cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, acesta având până în prezent întâlniri cu liderii americani, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA.

Întrebat despre discuţiile pe care le-a avut la summit-ul ONU, Victor Ponta a spus că în toate întrevederile sale, inclusiv cu liderul american Barack Obama, a adus în prim plan problemele regionale ale României, şi anume criza din Ucraina, precum şi parcursul Republicii Moldova.

„În toate discuţiile pe care le-am avut, principala problemă a României care a fost adusă în evidenţă este ce se întâmplă în regiune, mai ales ce se întâmplă cu Moldova. (...) România este o ţară sigură, pentru că face parte dintr-o alianţă. Face parte din NATO şi din UE, pentru că altfel am văzut ce s-a întâmplat cu Crimeea şi estul Ucrainei şi vedem ce se întâmplă în Siria şi Irak. Această siguranţă are însă şi obligaţii”, a mai declarat Victor Ponta.

Totodată, premierul României a făcut referire şi la epidemia africană de Ebola, precizând că a decis ca Ministerul Sănătăţii să primească fonduri de intervenţie, la rectificarea bugetară programată pentru săptămâna viitoare, pentru unităţi medicale care să intervină în cazul în care în România ar fi semnalat vreun caz izolat al acestei boli.

„Epidemia de Ebola face ravagii îngrozitoare în Africa de Vest, dar oricând poate lovi şi alte societăţi. Am discutat cu doctorul Arafat, am văzut care sunt exact facilităţile pe care fiecare ţară trebuie să le aibă la dispoziţie dacă apare vreun caz izolat, dacă semnalăm la aeroport vreo problemă şi la rectificarea de săptămâna viitoare alocăm toţi banii necesari ca România să aibă unităţile medicale de intervenţii. Doamne fereşte, nu vreau să sperii pe nimeni, să nu creăm vreo panică, nu e vorba de epidemii, dar dacă avem un caz, două cazuri, trebuie să avem echipamentele cele mai moderne de depistare în primul rând şi, după aceea, de izolare a celor posibili afectaţi de o asemenea boală”, a mai declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite