Victor Ponta afirmă că Pro România nu va vota moţiunea de cenzură a PSD-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Mediafax
Victor Ponta FOTO Mediafax

Preşedintele Pro România Victor Ponta a declarat luni că partidul său nu va vota la moţiunea de cenzură anunţată de PSD împotriva Guvernului PNL. Acesta a explicat că nu există niciun motiv pentru a vota moţiunea, întrucât aceasta vine împotriva legii privind alegerea primarilor în două tururi, la care formaţiunea vrea să mai adauge un amendament în plus în ce priveşte alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene.

„Dacă PSD şi UDMR împreună depun moţiune pe această lege, legea privind alegerea primarilor în două tururi, noi la această lege facem un amendament în plus: ca şi preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi dintre consilieri, nu ştiu de ce nu au pus în lege; facem noi amendament şi atunci nu avem de ce să votăm o moţiune împotriva acestei legi. Mai departe, în măsura în care va fi o moţiune de cenzură legată de problemele oamenilor, nu de problemele politice ale partidelor, o vom vota”, a declarat Victor Ponta, într-o intervenţie la Digi24.

Acesta din urmă nu s-a ferit însă să atace Guvernarea PNL, acuzându-i pe liberali că intenţionează să-şi dea jos propriul guvern, aşa cum a făcut-o PSD în 2017

„În fiecare zi mă felicit că nu am votat guvernul Orban chiar dacă au fost presiuni şi tot felul de reproşuri legate de acest lucru, pentru că iată, la două luni după, liberalii vor să-şi dea jos guvernul, cumva în tradiţia PSD-ului din 2017. Sunt foarte nemulţumit de faptul că nu se guvernează, că avem dispute politice, în schimb nimeni nu s-a apucat şi probabil nici nu se va apuca în perioada următoare de problemele rămase nerezolvate, sănătate, educaţie, fonduri europene, infrastructură, mediu, ceea ce de fapt trebuia făcut”, a mai declarat Ponta, citat de Agerpres.

Lupta dintre PSD şi PNL pe tema alegerilor primarilor în două tururi a intrat pe ultima sută de metri după ce luni preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să convoace o sesiune extraordinară între 27 şi 31 ianuarie, astfel încât Guverul liberal să-şi angajeze răspunderea pe legislaţia electorală. De cealaltă parte, liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că a aprobat solicitarea preşedintelui, însă a subliniat că partidul său va depune moţiune de cenzură, deşi „matematic nu avem numărul de voturi”.
 
Potrivit legii, în termen de trei zile de la angajare, parlamentarii pot depune moţiune de cenzură. Dacă aceasta trece, guvernul este demis, iar legea pe care şi-a asumat răspunderea este respinsă. UDMR, singurul susţinător declarat al moţiunii de cenzură, afirmă că aceasta va trece „fără probleme”, şi chiar dacă nu va trece, semnatarii vor sesiza Curtea Constituţională.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite