Victor Ponta, afară fruntaş, în ţară protector de borfaşi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incredibil. Îţi stă mintea-n loc. Victor Ponta declară pentru Corriere della Sera: „eu reprezint o generaţie care nu mai acceptă aşa ceva (corupţia, n.n) şi consideră combaterea corupţiei benefică pentru întreaga societate. Sunt foarte hotărât să acord tot sprijinul instituţiilor independente care se ocupă de această problemă. Eu reprezint o generaţie care nu mai acceptă aşa ceva".

  Mai spune Ponta cu aceeaşi ocazie: "Credeţi-mă, pentru că vorbesc ca un fost procuror intrat în politică, ceea ce este important este ca în ultimii ani am construit instituţii independente anticorupţie şi am realizat reforme importante implicând transparenţa cheltuielilor publice, deoarece corupţia este direct legată de cheltuielile publice”.

Atunci cum se explică că DNA-ul nu mai pridideşte să aresteze baroni locali PSD care se înfruptă din bani publici?  Ceva nu se leagă, nu se „pupă” realitatea cu ce declară Ponta. Bine, n-ar fi prima dată când se întâmplă aşa ceva.

Este acelaşi Victor Ponta care a făcut epocă cu declaraţiile sale: „Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toţi ceilalţi”, „după noiembrie  îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu”, „avem guvernarea dar nu avem toată puterea”, „atunci când vom prelua controlul politic la DNA”, „miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim”. Antonescu, pe vremea când era prieten cu Ponta: „prin regimul Băsescu înţelegem DNA, CSM, ANI.”

Ponta:  „Haite de procurori s-au întors din concediu ca să ancheteze abuziv 7,5 milioane de cetăţeni români, care au votat împotriva lui Traian Băsescu", „Dacă nu luăm preşedinţia, scapă cine poate”, „ dosarele Năstase şi Dragnea sunt politice” şi încă altele.

Vi se par aceste declaraţii că fiind ale unui fruntaş al luptei anticorupţie? Mie nu.

Spera Ponta să păcălească lumea occidentală cu astfel de declaraţii? Dacă da, dovedeşte că nu înţelege nimic din cum funcţionează lumea azi. Cancelariile occidentale monitorizează şi află orice declaraţie, a oricărui lider, şi trag concluziile ce se impun. Este imposibil să le păcăleşti.

Dacă Ponta crede că pot fi păcălite, trăieşte într-o extrarealitate, într-o lume a sa, fără legătură cu lumea reală. A mai demonstrat şi altă dată această stare patologică periculoasă.

Situaţia e dificilă, pentru un om obişnuit. Pentru un şef de guvern e catastrofală, dar în primul rând pentru ţara pe care o păstoreşte.  Pentru că deciziile sale, afectate, eventual, de acesta stare patologică, se răsfrâng asupra întregului popor.

Ponta crede că în lumea internetului mai poate proceda ca mentorul său, Ceauşescu.  Ca şi acesta, Ponta predică ziua ce visează noaptea. O fi uitat cât de prost a sfârşit-o Ceauşescu.

În fine, ce şi-or fi zicând baronii PSD, când au aflat că Ponta vrea să-i dea pe mâna justiţiei, din postura de „fruntaş” al luptei anticorupţie?

Fie nu-l iau în serios pe Ponta, care una declară şi alta face, fie nu-l mai susţin la prezidenţiale, pentru a fi siguri că nu-i dă pe mâna justiţiei din postura de preşedinte. 

Încurcate sunt căile PSD şi ale lui Victor Ponta! Vom vedea la prezidenţiale cine pe cine păcăleşte!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite