Victor Ponta: Dacă preşedintele Băsescu s-a apucat de strategia agricolă, înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de premier

Victor Ponta: Dacă preşedintele Băsescu s-a apucat de
strategia agricolă, înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de premier

Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat  luni seară că, dacă preşedintele Traian Băsescu este preocupat de strategia agricolă, atunci înseamnă că acesta se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, el precizând totodată că afirmaţia sa este „o glumă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă pot să glumesc, dacă domnul preşedinte Băsescu s-a apucat de strategia agricolă, înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, că nu are nicio legătură Preşedinţia cu agricultura“, a spus premierul la Antena 3, răspunzându-i moderatorului care a spus că, în timp ce şeful Guvernului caută investitori în ţările asiatice, şeful statului „s-a apucat“ să facă strategia agricolă.

De asemenea, premierul a continuat, spunând că nu vede posibilă o rocadă între el şi Traian Băsescu. În schimb, a insistat că îl susţine în continuare pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte.

„O să merg la Cotroceni la învestirea lui Crin Antonescu cu mare plăcere, aşa cum şi el a fost la învestirea mea în funcţia de prim-ministru“, a precizat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că raportul Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România reprezintă cel mai bun document strategic în domeniu, după Revoluţie, invitând, totodată, toate partidele politice să semneze un pact pentru agricultură.

„Invit astăzi toate partidele ca, după ce se finalizează procesul de adoptare a acestui raport, să semnăm cu toţii, partide şi instituţii, producători şi beneficiari, să semnăm Pactul pentru agricultură. Ar fi un angajament politic pe termen lung, pentru că toată munca comisiei la asta s-a referit, la a crea o viziune până în anul 2030, având ca fundament exerciţiul bugetar 2014-2020 al Uniunii Europene. (...) După cele 30 de zile de dezbateri, după integrarea observaţiilor în documentul final, să ne găsim toţi timp, în luna septembrie, şi să semnăm Pactul pentru agricultură, care să acopere, prin voinţă politică deci, Strategia de Dezvoltare a Agriculturii, în perioada 2014-2030“, a explicat preşedintele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările