Victor Ponta : “Olimpicii nu se mai premiază din cauza unei ordonanţe de pe vremea Guvernului Boc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta: "Este o ordonanţă dată de pe vremea Guvernului Boc, ca multe alte ordonanţe, pe care o vom rezolva"  FOTO:MEDIAFAX
Victor Ponta: "Este o ordonanţă dată de pe vremea Guvernului Boc, ca multe alte ordonanţe, pe care o vom rezolva"  FOTO:MEDIAFAX

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Putna, că neacordarea de premii pentru olimpicii români este o situaţie cauzată de o ordonanţă "de pe vremea Guvernului Boc", promiţând că situaţia se va rezolva.

"Este o ordonanţă dată de pe vremea Guvernului Boc, ca multe alte ordonanţe, pe care o vom rezolva", a declarat Victor Ponta.

Conform legii, 142 de elevi şi liceeni care au reprezentat România în 2011 la olimpiade internaţionale au fost medaliaţi cu aur, argint, bronz sau recompensaţi cu menţiuni şi merită recompense financiare din partea statului. Aceştia însă nu au primit niciun ban, din cauza unei ordonanţe emisă în timpul Guvernului Boc care anula orice premiere.

Radu Gologon, profesor şi coordonator al olimpicilor din lotul internaţional de Matematică, a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta şi preşedintelui Crin Antonescu, declarându-se "umilit" şi "revoltat" de această situaţie, "în numele zecilor de generaţii de elevi matematicieni de excelenţă ce, fără publicitate, au făcut în ultimele decenii un lobby imens pentru României".

Tudor Giurgică Tiron, premiat cu aur la Olimpiada Internaţională de Fizică, a spus că este prima dată de când el este olimpic când nu se premiază elevii. "Era o tradiţie de acum ca Ministerul Educaţiei să-şi premieze olimpicii, indiferent de ce Guvern era la putere. S-a spus că o să se ţină premierea la mijlocul lui iulie, dar cu câteva zile înainte s-a anulat. Nu ştim de ce nu s-a mai ţinut, dar umblă zvonul că din cauza referendumului", a declarat Tudor Giurgică Tiron.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite