Victor Negrescu: România se află pe ultimul loc la ocuparea locurilor de muncă în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Negrescu - FOTO Eduard Enea
Victor Negrescu - FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat vineri un raport din care reiese că România este pe ultimul loc la iniţiativa privind ocuparea locurilor de muncă în rândul tinerilor cu o rată de absorbţie de doar 0,8%. Acesta a criticat apoi Guvernul că nu este interesat de tinerii din România.

„Un raport recent referitor la iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor arată că România se află pe ultimul loc la rata de absorbţie, cu doar 0,8%. Practic, conform datelor din iunie, România a accesat doar 2 milioane de euro din cele 300 de milioane alocate.

Aceste cifre sunt dezastruoase în contextul în care rata şomajului în rândul tinerilor este de aproximativ 17% şi se află în creştere în contextul COVID-19. Din păcate, perspectivele sunt sumbre în accesarea acestor fonduri întrucât avem proiecte selectate în valoare de circa 12% din fondurile alocate României.

Ştiu ce o să se zică. Alţii sunt de vină. Însă în ultimele 7/8 luni de guvernare liberală acest program a fost total ignorat. Ca dovadă, el nu este menţionat în programul economic de relansare. Probabil, tinerii nu sunt o prioritate. Dar în loc să ne pierdem în dispute politice sterile, aş propune să implicăm organizaţiile de tineret şi să lucrăm împreună eficient pentru a atrage aceşti bani importanţi pentru România.

PS: date extrase din raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite