Victor Negrescu, înlocuitorul Ecaterinei Andronescu în PE, cerea reducerea TVA la prezervative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Negrescu, alături de Andrei Dolineaschi (stg), Corina Creţu, Viorica Dăncilă
Victor Negrescu, alături de Andrei Dolineaschi (stg), Corina Creţu, Viorica Dăncilă

Locul fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în Parlamentul European, va fi ocupat de numărul 17 de pe lista PSD-UNPR-PC, Victor Negrescu. Tânărul social-democrat este cunoscut pentru faptul că, în urmă cu patru ani, când a candidat pentru un mandat de parlamentar, a  afirmat că va propune o lege prin care să fie redus TVA-ul la prezervative.

Tânărul activist social-democrat a motivat atunci că trebuie luată în considerare „viaţa din ce în ce mai activă a cetăţenilor, dar şi aspectele medicale pe care le implică“. Propunerea de reducere a TVA la prezervative a pornit de la statisticile îngrijorătoare a îmbolnăvirilor  de HIV / SIDA şi a numărului mare de avorturi.

Victor Negrescu s-a născut în 1985 şi este vicepreşedinte PSD Alba. Presa locală scrie că Negrescu a fost cooptat în  PSD Alba într-un moment în care organizaţia era zguduită de războiaie interne. Negrescu a fost trimis la Alba Iulia să rezolve divergenţele dintre grupurile de interese care se luptau pentru putere în organizaţie, iar cei pe care i-a salvat i-au oferit în semn de recunoştinţă o funcţie de vicepreşedinte al PSD Alba, dar şi un post de consilier parlamentar.

Pe pagina sa de Facebook, Negrescu se laudă că în campania electorală pentru europarlamentare a parcurs mai bine de 11.000 de kilometri şi a cunoscut mii de români din peste 20 de judeţe ţi 50 de localităţi. 

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Adronescu a declarat, joi, că a renunţat la mandatul de europarlamentar pentru a face ceea ce poate face mai bine, acolo unde este ”utilă”, şi anume legea învăţământului, adăugând că, personal, crede că nu era un lucru nepotrivit pentru ea să fie europarlamentar.

„Eu cred că trebuie să fac ceea ce pot să fac mai bine şi acolo unde sunt utilă să optez, nu este vorba de interesul personal, dacă ar fi fost vorba de interesul personal, probabil că aş fi potrivită să merg în Parlamentul European”, a afirmat Andronescu.

Ea a adăugat că în ţară are de făcut o lege a învăţământului care este un lucru foarte important.

„Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr şi asta mă încântă şi, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivită. E adevărat, personal, nu cred că era un lucru nepotrivit pentru mine sau un lucru rău, dar pun în balanţă ce pot să fac mai bine şi unde sunt mai utilă”, a adăugat Andronescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite