Victor Negrescu, despre PNRR: „Nu a primit acceptul Comisiei Europene. Este un plan politizat, cu finanţări distribuite pe criterii politice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Social-democratul Victor Negrescu este de părere că PNRR este un plan politizat, motiv pentru care nu primeşte acceptul Comisiei Europene. FOTO: Facebook/ Victor Negrescu
Social-democratul Victor Negrescu este de părere că PNRR este un plan politizat, motiv pentru care nu primeşte acceptul Comisiei Europene. FOTO: Facebook/ Victor Negrescu

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, este de părere că noua formă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a primit acceptul Comisiei Europene pentru că este un plan „politizat”, cu finanţări distribuite pe criterii politice, în loc să fie un plan naţional al României.

Social-democratul este de părere că „planul real” al guvernanţilor cu privire la PNRR este ţinut secret.

„Noua formă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a primit acceptul Comisiei Europene. Nu o spun eu, ci a afirmat-o vicepremierul Dan Barna, care a confirmat că s-au primit foarte multe observaţii din partea executivului european. Chiar dacă au mai anunţat de mai multe ori finalizarea planului, acum guvernanţii vorbesc de un nou termen, în a doua parte a lunii mai, deşi termenul iniţial era în aprilie. Evident, planul real este în continuare ţinut la secret”, a transmis Victor Negrescu printr-un mesaj postat pe Facebook, joi. 

Europarlamentarul social-democrat menţionează că a subliniat în repetate rânduri problemele planului în intervenţiile sale publice, iar proiectele prezentate în PNRR nu sunt suficient de mature pentru a fi implementate până la finalul lunii august 2026. Negrescu susţine că reformele prevăzute nu au ţinte clare sau obiective de parcurs conform cerinţelor europene, ţintele pe zona de digital şi de mediu nu sunt clar definite, iar o parte din proiecte nu au fost susţinute coerent şi suficient.

„De exemplu au picat finanţările pentru irigaţii. Finanţările pentru zona economică lipsesc cu desăvârşire, nu există suficientă transparenţă privind alocările pentru autorităţile locale şi societatea civilă. Lista de probleme continuă. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuia să ofere României o perspectivă de transformare pe termen mediu şi lung. Din păcate, avem un plan politizat cu finanţări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului în loc să vorbim de un plan naţional al României. Poziţia noastră rămâne în continuare una constructivă: ne dorim un PNRR care să funcţioneze pentru România, ne dorim un plan care poate fi implementat şi poate schimba în bine ţara, dar pentru asta trebuie dialog, seriozitate şi profesionalism, atribute care nu există în practicile de guvernare ale actualei majorităţi”, a conchis Victor Negrescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite