Victor Negrescu a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Europene, înainte de remaniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul delegat al Afacerilor Europene, Victor Negrescu.
Ministrul delegat al Afacerilor Europene, Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afacerile Europene a demisionat din Guvern, cu doar câteva zile înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD care ar fi decis remanierea. Victor Negrescu nu a putut fi contactat pentru a declara oficial motivele pentru care şi-a depus mandatul.

UPDATE Răstunare de situaţie. Negrescu nu a demisionat

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a demisionat vineri din Cabinetul Dăncilă, imediat după o şedinţă de guvern, fiind nemulţumit în privinţa susţinerii pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. Acesta este al treilea ministru care îşi depune mandatul înainte de remanierea care va urma în CEx.

Într-o declaraţie pentru Agerpres, Negrescu a spus că îşi rezervă dreptul să îşi exprime punctele de vedere în cadrul Guvernului şi al Partidului Social Democrat.

„Din respect pentru colegii mei şi pentru responsabilităţile pe care le am atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, pe care le tratez cu seriozitate şi profesionalism, îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere fac parte", a declarat Victor Negrescu.

Demisia lui Victor Negrescu vine cu doar o lună şi jumătate înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE, el fiind principalul responsabil de acest proces.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a confirmat sâmbătă plecarea lui Negrescu din Executiv, însă nu a oferit detalii referitoare la motivele acestuia.

"Nu ştiu să fi avut nemulţumiri, probabil că e ceva de natură personală. Vom vedea ce se va întâmpla cu portofoliul său în perioada imediat următoare, decizia îi aparţine premierului. Vă asigur că suntem pregătiţi pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE", a declarat Plumb

Tensiuni între Negrescu şi consilierul premierului Viorica Dăncilă, Anca Alexandrescu, au mai fost semnalate şi la jumătatea lunii octombrie, atunci când, surse politice au declarat pentru "Adevărul" că i s-ar fi interzis acestuia "să mai facă declaraţii pe subiecte care nu-l privesc".  Negrescu anunţase că PSD va susţine o lege a parteneriatului civil, proiect criticat în interiorul partidului.

După acest incident, Negrescu s-a plâns unor apropiaţi că liderii PSD ar fi invidioşi pe modul în care ministerul pe care îl conduce pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România la 1 ianuarie 2019. Din postura de ministru al Afacerilor Europene, Negrescu gestionează relaţia Guvernului cu oficialii de la Bruxelles.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite