Victor Costache, ministrul propus al Sănătăţii: Dacă în dosarul de malpraxis mi se schimbă calitatea din suspect în învinuit, voi demisiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Costache
Victor Costache

Medicul sibian Victor Costache, desemnat pentru a conduce Ministerul Sănătăţii în Guvernul  Orban, a declarat, la audierile din Parlament, că îşi va da demisia dacă, în dosarul său de malpraxis, i se va schimba calitatea din suspect în învinuit.

La audierea lui Victor Costache a fost prezent şi premierul desemnat, Ludovic Orban, care a explicat că prezenţa sa este"un semnal foarte clar din partea mea de respect şi de colaborare cu Parlamentul României" .

În ceea ce priveşte examenul de rezidenţiat, Ludovic Orban a dat asigurări că "vrem să menţinem acest examen, declaraţia mea era o întrebare retorică cu privire la necesitatea acestui examen."

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Victor Costache, spune că una dintre priorităţile mandatului său va fi legea vaccinării şi că nu intenţionează să închidă niciun spital din România în timpul mandatului său.

Astăzi vor avea loc audierile candidaţilor propuşi de PNL pentru funcţii de ministru în Guvernul Orban. În şedinţa care a început la ora 9.00 sunt aşteptaţi opt miniştri care trebuie să răspundă la întrebările senatorilor şi deputaţilor în vederea obţinerii avizului. Ioan Marcel Boloş, propus la Fondurile Europene, a fost primul audiat, acesta reuşind să opţină votul liderului Pro România Victor Ponta şi vicepreşedintelui PSD Eugen Teodorovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite