Vicepreşedintele PNL Eduard Hellvig: „PNL îşi alege preşedintele. Nu putem să ne jucăm de-a cosmetizarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Hellvig FOTO Mediafax
Eduard Hellvig FOTO Mediafax

Vicepreşedintele PNL Eduard Hellvig a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care vorbeşte despre alegerea viitorului preşedinte PNL şi avertizează că formaţiunea trebuie să urmeze direcţia indicată de vot : „mai puţină gălăgie, mai puţine ciocniri de orgolii şi mai multe fapte“.

„În politică nu se pot face minuni peste noapte, nu pot fi scoşi din pălărie îngeri care să-şi asume grija interesului naţional. Dar avem o responsabilitate imensă pentru a scăpa de „lipsa cronică de sistematizare", diagnosticată de Adrian Marino. Există câteva remedii indispensabile, pe care cărturarul clujean le enumera: seriozitate şi continuitate, tenacitate şi minimă precizie.Celor care îşi asumă conducerea PNL în această etapă consider că le revine misiunea de a crea premisele afirmării unui leadership moral şi competent în partid şi, când va fi nevoie, la nivel guvernamental“, arată Eduard Hellvig.

În opinia sa, PNL trebuie să ţină cont de valorile promovate de Klaus Iohannis în campania sa pentru alegerile prezidenţiale.

„Mi se pare că s-a trecut cu vederea, în analizele privind alegerile prezidenţiale, un element care a cântărit în ecuaţia electorală şi care va conta în perioada următoare: solicitarea preşedintelui PPE, Joseph Daul, transmisă tuturor partidelor de dreapta, între cele două tururi, de a-l susţine pe candidatul ACL: Valorile susţinute de Klaus Iohannis în această campanie sunt comune pentru toţi membrii familiei noastre politice şi trebuie să continuăm să susţinem această evoluţie. În jurul acestui set de valori trebuie să se cristalizeze noul mare partid de dreapta, la care o parte importantă a societăţii româneşti a aspirat în toţi aceşti ani şi spre care ne îndreptăm acum, ca evoluţie firească, urmare a maturizării democratice“, a mai arătat Hellvig.

Declaraţia sa vine în contextul în care Biroul Politic Naţional al partidului se întruneşte, joi, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului pentru a decide cine va conduce partidul după instalarea preşedintelui ales Klaus Iohannis la Cotroceni. În cursă şi-au anunţat înscrierea, până acum, Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite