Adevărul Live, vicepreşedintele PNL Virgil Popescu. Pot să existe două partide de dreapta. Electoratul PMP va vota candidatul dreptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu vine la Adevărul Live
Virgil Popescu vine la Adevărul Live

Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu a fost invitat la Adevărul Live, unde a discutat despre fuziunea PNL-PDL, despre dezbaterile de la Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe Ioana Petrescu, dar şi despre alte teme fierbinţi, alături de Călin Nicolescu, redactorul-şef adjunct al Adevărul.

Urmăreşte emisiunea în formatul Adevărul Live:

Despre reducerea CAS

Eu ştiu că au fost probleme şi în 2006, cu acea cotă unică. Lumea spunea că se va dezechilibra bugetul şi nu s-a întâmplat nimic. Eu nu pot să încurajet tăierea investiţiilor şi să le mut în partea de consum. Eu, ca om de dreapta, vreau o bazăd e impozitare cât mai mare. Dacă tăiem de la investiţii nu rezolvăm prioblema deficitului structural. Dacă am avea o creştere economică şi prognozăm că o să avem, dacă am avea o colectare mai bună, economia subterană să iasă la suprafaţă, atunci s-ar putea să avem aceste măsuri.

Despre denumirea noului partid

Eu îmi doresc ca numele să fie PNL. Avem şi foarte multe argumente în acest sens: 139 de istorie. Îi înţeleg şi pe cei de la PDL, dar am încredere în capacitatea de negociere a celor de la PNL. Eu cred că în turul II al alegerilor prezidenţiale, toată dreapta va fi unită. Eu crd că un alegător care îl simpatiza pe Traian Băsescu sau pe Cristian Diaconescu nu îl va vota pe Victor Ponta. Probabil că preşedintele şi Vasile Blaga au nişte chestii mai vechi, dar nu cred că va candida domnul Blaga. Probabil că o parte din alegători vor vota răul cel mai mic.

Despre sondajele INSCOP Research

Faptul că un cetăţean român îşi doreşe ca preşedinte un etnic român nu înseamă că nu va vota un etnic german. Românii vor vota ce cred ei că este mai bine. Pe domnul Ponta l-au văzut la Guvern, pe domnul Iohannis, nu. După lansarea candidaturii, românii vor putea fi mai informaţi cu privire la candidatul dreptei. Noi, din partea dreapta, avem ce oferi cetăţenilor: un program de guvernare de dreapta pe zece ani.

Avem un sondaj în derulare. Candidatul se va desemna în Delegaţia Permanentă. Suntem cel mai democrat partid, avem doi candidaţi puternici. De luni, PNL are un candidat. Domnul Iohannis este un om serios, va fi decorat de Ambasada Germaniei astăzi cu cea mai înaltă distincţie.

Despre unificarea dreptei

Nu există nicio problemă să existe două partide pe partea dreapta. USL a fost un proiect pe care nu-l regret că s-a făcut. Sunt convins că electoratul PMP va vota candidatul dreptei. Eu sunt convins că dreapta va da preşedinte. Forţa Civică va fuziona cu PNL. Domnul Ungureanu are o cotă foarte mare. Locul dânsului este în partidul de dreapta. PMP are un 6%. unt convins că va veni către electoratul de dreapta. Electoratul PMP de la Mehedinţi nu va sta acasă, asta vă pot spune sigur.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite