Opoziţia reacţionează la incidentele din Piaţa Victoriei: Doamna primar, vina pentru ce se întâmplă vă aparţine direct! Piaţa Victoriei nu este Piaţa Dragnea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto INQUAM PHOTOS /  George Călin
Foto INQUAM PHOTOS /  George Călin

Reprezentanţi ai opoziţiei, printre care preşedintele PNL Ludovic Orban, vicepreşedintele aceluiaşi partid, Ciprian Ciucu, şi fostul şef al statului, Traian Băsescu, au comentat pe profilurile lor de Facebook cu privire la îmbrâncelile dintre jandarmi şi manifestanţi desfăşurate în Piaţa Victoriei. Aceştia afirmă că incidentele poartă vina edilului Capitalei, Gabriela Firea şi că aceasta ar trebui să renunţe la organizarea acestui târg.

„Sunteţi mulţumită doamnă primar Firea? Aşa v-aţi dorit să debuteze sărbătorile de iarnă în Bucureşti? Acesta este spiritul Crăciunului? Cu garduri? Cu jandarmi? Cu violenţă?

Noi v-am spus şi v-am cerut insistent să nu puneţi târgul acolo! Nu e locul lui acolo. Tot ceea ce s-a întâmplat era previzibil. Provocarea vă aparţine, vina pentru orice se va întâmpla acolo vă aparţine direct“, a scris Ciprian Ciucu pe profilul său de Facebook.

Şi Traian Băsescu a comentat cu privire la incidentele din Piaţa Victoriei. „Doamnă Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General. Anulaţi imediat decizia evident ilegală şi lăsaţi cetăţenii să se manifeste, dacă vor dori să facă acest lucru, într-un spaţiu care anul acesta a devenit un loc obişnuit al protestelor paşnice“, a scris pe Facebook fostul şef al statului, Traian Băsescu.

„Este simplu, doamna Firea. RENUNTATI LA IDEEA STUPIDA DE A ORGANIZA UN TARG IN PIATA VICTORIEI! Niciun primar general nu a organizat vreodata un targ in aceasta locatie. Pentru ca este total nepotrivita pentru un targ, din multe motive. Este limpede pentru toata lumea ca scopul acestui pseudotarg este unul singur, acela de a le rapi cetatenilor romani dreptul de a protesta in Piata Victoriei, locul celor mai frumoase manifestatii publice.Daca va incapatanati sa ii faceti jocul lui Dragnea veti fi personal responsabila de tot ce se va intampla in Piata Victoriei de acum incolo. TINETI MINTE: Piata Victoriei nu este PIATA DRAGNEA. Ci este spatiul public in care se exprima o mare parte din societate, cea care nu inghite pe nemestecate toate minciunile si abuzurile PSD si care vrea altceva mai bun pentru Romania“, a afirmat pe aceeaşi reţea de socializare preşedintele PNL Ludovic Orban.

La rândul său, USR anunţă că va protesta în Piaţa Victoriei faţă de iniţiativa primarului Gabriela Firea de a amenaja un târg de sărbători. Membrii grupului spun că organizarea de târguri în toate pieţele din Bucureşti este „un act premeditat de interzicere a protestelor” şi că PSD foloseşte Jandarmeria împotriva celor care contestă acţiunile actualei puteri.

„Parlamentarii şi consilierii USR din Bucureşti vor protesta în stradă împotriva abuzului puterii PSD care eliberează Piaţa Victoriei, prin violenţă, pentru a face loc târgului Gabrielei Firea. Şi Ion Iliescu a eliberat Piaţa Universităţii, tot prin violenţă, în 1990. PSD-ul de azi foloseşte Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere care încearcă să acapareze statul pentru ca o gaşcă de corupţi, condusă de Liviu Dragnea, să scape de justiţie”, a scris USR pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii grupului spun că iniţiativa primarului Capitalei de a amenja târguri în toate pieţele mari din Bucureşti este doar „un act premeditat de interzicere a protestelor”, în condiţiile în care în faţa Guvernului nu au fost organizate niciodată târgului, fiind un loc obişnuit pentru proteste, iar în această perioadă în Parlament se dezbat legile Justiţiei.

„PSD batjocoreşte Constituţia României în care dreptul la liberă întrunire este sacru. Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un târg în Piaţa Victoriei, loc consacrat pentru proteste, în care nu au fost organizate niciodată târguri, reprezintă practic o interzicere a protestelor. Nu este întâmplător că primăriţa PSD a organizat târguri în toate pieţele din Bucureşti. Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai în luna în care legile anti-justiţie se adoptă în Parlament”, mai spune USR.

Violenţele s-au iscat după ce jandarmii i-au cerut unui protestar să-i însoţească la secţie iar acesta a refuzat. Protestarii strigă „Fără violenţă“. Forţele de ordine au reţinut câteva persoane. Manifestanţii din Piaţa Victoriei au scandat: „Vrem spitale, nu târguri penale“, „Firea, nu uita, asta nu e piaţa ta“, „Nu vrem târg şi festival, vrem pe Dragnea-n tribunal! 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite