Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, despre afirmaţiile lui Bădălău: Limbajul vulgar şi jignirile nu sunt caracteristice PSD. Nu trebuie să le tolerăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Mihălcescu FOTO Mediafax
Carmen Mihălcescu FOTO Mediafax

Vicepreşedintele PSD al Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan), a criticat luni afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău referitoare la românii din diaspora, subliniind că „limbajul vulgar şi jignirile nu sunt caracteristice PSD. Nu trebuie să le tolerăm, indiferent cine le-ar folosi”.

„În ultimele zile, membri ai PSD au făcut declaraţii absolut nefericite referitoare la românii din diaspora sau la unii dintre foştii noştri colegi.

Eu continui să cred că violenţa de limbaj, limbajul vulgar şi jignirile nu sunt caracteristice PSD. Nu trebuie să le tolerăm, indiferent cine le-ar folosi. Utilizare limbajului de tip extremist, peremist nu este proprie PSD şi nu ne duce nicăieri.

Partidul a început un proces de schimbare, de modernizare. Ne-am propus să atragem oameni noi şi să ne reapropiem de familia socialistă europeană.

Astfel de declaraţii, chiar dacă sunt izolate, nu ne ajută deloc. Avem nevoie de o nouă atitudine, pozitivă, demnă şi curată, dacă vrem să recâştigăm încrederea electoratului”, a scris Mihălcescu pe Facebook.

Reacţia acesteia vine în contextul în care liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a avut din nou o scăpare jignitoare la adresa românilor din străinătate, aresându-se, la fel cum a făcut-o şi Viorica Dăncilă, cu apelativul „ăştia”.

„Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia”, a declarat Bădălău, potrivit unei înregistrări dintr-o conferinţă de presă organizată vineri şi publicată de Giurgiu Acid.

De altfel, şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că respinge afirmaţiile făcute de Bădălău, spunând că acest „derapaj” nu trebuie „să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său”.

„Resping afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău şi m-a asigurat că a conştientizat exprimarea nefericită şi că o regretă”, afirmă Marcel Ciolacu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

Au fost însă şi reacţii mai aspre în interiorul partidului, organizaţia Judeţeană PSD Braşov cerând excluderea din partid a lui Bădălău. „Considerăm ca incalificabile declaraţiile făcute de Nicolae Bădălău şi nu susţinem un astfel de limbaj la adresa cetăţenilor români din străinătate. (...) PSD nu se va putea reforma cu adevărat atât timp cât astfel de derapaje sunt acceptate", spun reprezentanţii PSD Braşov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite