Vicepremierul Liviu Dragnea nu se simte vizat de raportul MCV: „Eu nu am văzut numele meu acolo”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea nu se simte vizar de criticile raportului MCV Foto Adevărul
Liviu Dragnea nu se simte vizar de criticile raportului MCV Foto Adevărul

Ministrul pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie Locală, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu s-a simţit vizat în sens negativ de Raportul MCV, el arătând că problemele sale în justiţie sunt legate de referendum şi nu se încadrează, în consecinţă, în categoria corupţiei.

„Nu m-am simţit vizat negativ de Raportul MCV. Eu nu am văzut în Raport numele meu. Eu am văzut pe nişte site-uri despre care nu ştiu dacă sunt parte din MCV sau parte din Comisia Europeană", a spus Dragnea.

El a arătat că problemele pe care le are sunt cunoscute şi legate de referendum.

„Din câte ştiu eu, referendumul nu are o legătură cu corupţia. Dacă eu am o problemă cu MCV, ceea ce nu cred, înseamnă că sunt câteva milioane de români care avem aceeaşi problemă - am fost la referendum şi am votat într-un anume fel”, a spus Dragnea.

Victor Ponta reproşează Comisia Europeană că nu s-a documentat pentru raportul MCV

Premierul Victor Ponta a declarat joi că un document oficial precum cel al Comisiei Europene trebuie să prezinte foarte clar şi serios problemele legate de corupţie şi nu poate indica, ca în presă, pe surse, că ar fi trei miniştri cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Raportul MCV precizează că noul Guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar trei dintre noii miniştri erau cercetaţi penal, iar cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţie a unui ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate.

Un oficial din cadrul Comisiei Europene citat de AFP a susţinut că doi dintre miniştrii la care face referire raportul elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare sunt vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Varujan Vosganian, ministrul Economiei, care este vizat de o anchetă a DIICOT.

AFP reaminteşte că Liviu Dragnea este cercetat pentru presupusa implicare în fraudele din referendumul privind destituirea preşedintelui Traian Băsescu.

Al treilea ministru la care face referire raportul Comisiei Europene este Relu Fenechiu, titularul portofoliului Transporturilor, precizează AFP, reluând o declaraţie a premierului Victor Ponta.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a catalogat drept "fantezie" informaţia conform căreia în Guvernul României ar exista trei miniştri cercetaţi pentru corupţie, spunând că, dacă ar fi existat o anchetă a DIICOT în ceea ce-l priveşte, ar fi trebuit să ştie şi el, şi premierul, dar şi presa.

Premierul Ponta a declarat, miercuri, că raportul CE conţine anumite erori materiale, precum faptul că nu s-ar fi întâmplat nimic în cazul miniştrilor verificaţi de ANI sau că ar fi miniştri cercetaţi pentru corupţie, iar acestea puteau fi îndreptate dacă „Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”.

„Nu a fost discutat şi cu noi, pentru că sunt câteva erori, acolo, materiale. În primul rând, înţeleg că nu s-a întâmplat nimic cu cei patru miniştri care aveau sesizare de la ANI. S-a întâmplat, nu mai sunt în Guvern şi îmi pare rău că nu mai sunt: şi Silaghi, şi Hellvig, şi Pop, şi Andronescu. Tocmai că i-am sacrificat pentru că aveau o sesizare de la ANI, de care nu aţi mai auzit şi de care probabil nici nu o să mai auziţi nimic în viitor, dar i-am sacrificat tocmai din acest motiv, iar acum se trece că nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, că nu mai e niciunul dintre cei patru şi regret că nu mai e niciunul, dar a fost un semnal politic pe care am vrut să-l dau. Am mai citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri. Probabil că e o eroare şi lucrurile astea se puteau îndrepta dacă Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”, s-a adresat Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite