Vicepremierul Ana Birchall: Holocaustul a fost dovada vie că inimaginabilul poate deveni o realitate de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall. FOTO Inquam Photos
Ana Birchall. FOTO Inquam Photos

Holocaustul a fost dovada vie că inimaginabilul poate deveni o realitate de coşmar, iar „trista Zi de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România reprezintă un prilej de a cinsti amintirea celor ce şi-au pierdut viaţa ca urmare a Holocaustului“, în România şi în întreaga lume, într-unul dintre cele mai negre episoade din istoria umanităţii, afirmă vicepremierul Ana Birchall.

„Holocaustul a fost dovada vie că inimaginabilul poate deveni o realitate de coşmar şi că natura umană poate fi nu doar sublim de bună, ci şi terifiant de uşor cucerită de rău. Ziua de 9 octombrie reprezintă pentru noi toţi un prilej de a comemora pierderea a milioane de vieţi omeneşti şi de a îi învăţa pe cei din jurul nostru despre amploarea fără precedent a urii de atunci, pentru a ne asigura că astfel de fapte abominabile nu se vor mai putea repeta. Antisemitismul, totalitarismul, xenofobia şi discriminarea rasială nu au ce căuta astăzi printre noi şi trebuie să ne asigurăm că vom lăsa moştenire copiilor noştri o lume în care să domnească toleranţa şi buna convieţuire", a scris Ana Birchall, marţi, pe Facebook.

Pe această cale, vicepremierul şi-a exprimat întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul evreu şi faţă de cei care au avut de suferit în urma unui astfel de eveniment înfiorător, ce a lăsat răni adânci în sufletele şi conştiinţa evreilor de pretutindeni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite