„Vi s-a părut o ameninţare să citeşti dintr-o lege ?”. Nicolicea, răspuns ironic după ce i-a ameninţat cu închisoarea pe magistraţii care protestează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolicea FOTO Marian Iliescu
Eugen Nicolicea FOTO Marian Iliescu

După ce a susţinut că magistraţii care şi-au suspendat temporar activitatea încalcă legea şi că sunt pasibili de închisoare, deputatul PSD Eugen Nicolicea le-a răspuns ironic jurnaliştilor care i-au atras atenţia că afirmaţia sună a ameninţare.

„Vi s-a părut o ameninţare să citeşti dintr-o lege ? De unde v-a sunat? Pe ce ureche v-a sunat? Niciodată când vorbeşti despre un text de lege nu este o ameninţare”, a răspuns Nicolicea, întrebat dacă sună a ameninţare afirmaţiile sale privind magistraţii care protestează.

Cu câteva ore în urmă, Nicolicea transmitea un comunicat de presă în care invocă mai multe prevederi din Legea nr. 62/2011 a dialogului social prin care subliniază că magistraţii sunt pasibili de puşcărie.

 
Prima este cea de la art. 181: „prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate”. „Având în vedere că suspendarea temporară a activităţii înseamnă încetarea acesteia pe o perioadă de timp limitată, suspendarea colectivă şi voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiţia grevei”, susţine Nicolicea.
 
El mai invocă şi art. 202 şi art. 218 din aceeaşi lege. Despre primul, spune că „specifică foarte clar că procurorii şi judecătorii nu pot declara grevă”.
 
Despre al doilea, deputatul PSD susţine că declararea grevei constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă. „Nu ştiu ce este mai grav, necunoaşterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască şi să o aplice sau încalcarea cu bună ştiinţă a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii”, a subliniat deputatul PSD, într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite