Verificari ample cerute de premier în scandalul City Insurance. OUG pentru asiguraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Premierul Florin Cîţu a anunţat la finalul şedinţei de Guvern, miercuri, adoptarea unei OUG pentru modificarea Legii privind Fondul de garantare al asiguraţilor pentru cei păgubiţi în urma falimentului City Insurance. Şeful Executivului spune că a cerut mai multe anchete privind cazul companiei.

„Am adoptat o OUG pentru modificarea Legii în ceea ce priveşte Fondul de garantare a asiguraţilor ca urmare a insolvenţei companiei City Insurance. Vreau să ne asigurăm că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a declarat premierul Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern. 

Şeful Executivului a mai anunţat că „în şedinţa de Guvern am cerut mai multe anchete pentru că această companie a fost auditata ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut absolut nimic până acum. Este totuţi o companie care avea cote importante de piaţă”. 

Prim-ministrul a completat că va discuta cu ministrul Finanţelor pentru a vedea ce controale a avut ANAF în ultimii ani şi ce rezultate. 

„Aş vrea să ne uităm în urmă să vedem ce a făcut implementatorul ASF în ultimii ani de zile şi aş vrea să văd aceste rapoarte şi ar fi bine ca ASF să le prezinte public pentru ultimii ani de zile. Aş vrea să discut cu domnul ministru al Finanţelor să vedem şi ANAF ce controale a avut în ultimii ani şi ce rezultate”, a mai completat premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite