Verhofstadt, după întâlnirea cu Tăriceanu: Am stabilit implementarea totală şi necondiţionată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a afirmat, joi, că la întâlnire cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a stabilit ca toate modificările făcute legislaţiei penale de PSD şi ALDE să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia.

„Ieri m-am întâlnit cu domnul Tăriceanu la Bucureşti. Am stabilit împreună că singurul mod de a garanta statul de drept din România este implementarea totală şi necondiţionată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Aceasta înseamnă că toate cele trei elemente aflate în dispută – reforma justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală - trebuie să fie aliniate cu recomandările Comisiei, urmând ca după adaptarea şi aprobarea lor de către guvern şi parlament, ele să fie din nou evaluate de către acest înalt for“, a scris Guy Verhofstadt, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook. 

Mai mult, liderul ALDE din Parlamentul European a subliniat că familia politică pe care o reprezintă susţine ca toate modificările să aibă girul Comisiei de la Veneţia. „Pentru ALDE este indispensabil ca toate aceste modificări să primească undă verde din partea Comisiei de la Veneţia“, a mai afirmat Verhofstadt. 

Printre recomandările făcute de Comisia de la Veneţia sunt reconsiderarea sistemului de numire si revocare a procurorilor de rang înalt, adică procurorul general, şeful DNA şi şeful DIICOT, renunţarea la actualele prevederi privind pensionarea magistraţilor sau dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite