Vendetta ca program politic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 27 mai, la ora 15.52, dl. Victor Viorel Ponta, fost preşedinte al PSD, fost premier al României, fost copreşedinte al USL şi fost candidat perdant la preşedinţia României la alegerile din toamna anului 2014, a publicat pe contul domniei sale de Facebook o postare intitulată „Agendă 2018-2024“.

Adică un fel de manifest, de plănuit miniprogram politic al cărui rost ar fi, pesemne, acela de a lumina electoratul în privinţa rosturilor creării şi la acţiunilor viitoare ale partidului Pro România al cărui făuritor este dl. Ponta. În colaborare cu dl. Daniel Constantin, fost preşedinte conservator, servant de cursă lungă şi debitor pe persoană fizică al prosperului om de afaceri, profesor universitar la pensie şi cadru de nădejde al Securităţii, dl. Dan Voiculescu, zis Varanul, cunoscut  sub numele de cod Felix.

Atât cât putem deduce din postarea d-lui Ponta, #Pro România se reclamă un partid de sorginte social-democrată a cărui creare a fost determinată de profund elan patriotic şi ivită din dorinţa de a-i oferi ţării o forţă politică nouă capabilă să-i asigure o dezvoltare economico-socială predictibilă, sigură şi stabilă şi să o pună la adăpost de aventurismul politic şi analfabetismul economic al actualei conduceri a PSD.

Mai departe, postarea d-lui Ponta devine cum nu se poate mai eliptică în privinţa căilor şi mijloacelor prin care #Pro România va acţiona cu adevărat în folosul ţării, totul eşuând într-o răfuială pe faţă cu cei care au confiscat abuziv, prin fals şi prin minciună, prin păcălirea marii mase neîndoielnic oneste, pesemne şi naive, a membrilor PSD. Înţelegem că tot răul ni se trage dinspre un grup, mai exact dinspre aşa –numita grupare Dragnea, de sorginte pedisto-pedelistă, care nu ar avea nimic în comun cu nobilele idealuri ale social-democraţiei, aşa cum au fost ele citite şi interpretate de preşedintele fondator al PSD, dl. Ion Iliescu.  

Începând din anul 2001, atunci când a păcălit vigilenţa şi buna-credinţă ale d-lui. Adrian Năstase, alt far luminos din istoria social-democraţiei române de sorginte iliesciană (consistentul stagiu în întunericul, în bezna puşcăriei al luminii în cauză nu se pune fiindcă a fost tot o lucrătură a regimului Băsescu, a Statului paralel) gruparea Dragnea a subminat PSD şi conducerea democratic aleasă a acestuia, a dobândit demnităţi şi funcţii de care s-a folosit abuziv în folos propriu şi în detrimentul partidului şi al României.

Ce scrie pe departe în Pronunciamnetul de duminica trecută al d-lui Victor Ponta? Că după ce a contribuit activ, prin vizite în toiul nopţii, prezenţe la mese şi chiolhanuri sereiste la edificarea construcţiei al cărei arhitect şef a fost dl. Traian Băsescu şi şef de şantier dl. Florian Coldea, aceeaşi grupare care a dobândit abuziv puterea manipulând rezultatele guvernării Ponta, din ianuarie 2017 s-a luat parşiv la trântă cu propria-i înfăptuire. Eminamente spre a se pune pe sine la adăpost de consecinţele nefaste în justiţie ale fărădelegilor comise, sacrificând în scop propriu şi prin metode laşe adevăratele interese ale partidului, ale electoratului care se confundă cu interesele majore ale României. Iarăşi puţin contează că fărădelegile cu pricina au fost comise de vârful de lance al grupării, adică de dl Liviu Dragnea însuşi, exact în vremea în care a exercitat funcţii şi a deţinut dregătorii în Stat şi în partid, adică chiar în timpul în care dl. Victor Ponta era doar preşedintele PSD şi şeful guvernului României.

A urmat prigonirea, umilirea şi sistematica deposedare de funcţii şi demnităţi a elementelor sănătoase şi cu mare vechime în PSD, înlocuirea lor cu fideli consăteni ai d-lui Liviu Nicolae Dragnea, oameni cu pregătire profesională mai mult decât precară care reprezintă astăzi jenant, perfid elita conducătoare a partidului.

Tot duminică, printr-o intervenţie telefonică într-o emisiune televizată, dl. Ponta ne-a lămurit că  prioritatea imediată a # Pro România nu este nicidecum izgonirea guvernului Dăncilă prin moţiunea de cenzură, aşa cum ar fi firesc şi în interesul României. Fiindcă astfel guvernarea ar fi servită pe tavă PNL. În etapa imediat următoare, în care se va pregăti pentru alegeri, #Pro România  se va îndeletnici hărţuirea actualei conduceri a PSD, cu încurajarea traseismului politic, cu deposedarea partidului frate inamic de forţă şi de membri până într-acolo încât, în cele din urmă, dl Liviu Dragnea& co să fie siliţi să demisioneze, iar alternativa la guvernare să fie - aţi ghicit! - #Pro România.

Singurul lucru nesigur până când toate acestea planuri ale d-lui Victor Viorel Ponta vor deveni realitate e cum va arăta România, dacă va mai arăta într-un fel anume, în clipa în care vendetta, la care e cum nu se poate mai limpede că se limitează programul de acţiune al #Pro România, cel puţin din perspectiva oferită de postarea de duminică a d-lui Victor Ponta, va aduce rezultatele dorite.    

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite