Vela a delegat un secretar de stat să conducă sedinţele Comisiei tehnice centrale pentru organizarea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a delegat pe secretarul de stat Gheorghe Sorescu să conducă sedinţele Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale. Reprezentanţii PSD susţin că Vela trebuie să demisioneze.

"Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela.(...) Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!", spun aceştia.

"Ca urmare a informaţiilor eronate apărute în spatiul public, referitoare la delegarea unei atribuţii a ministrului afacerilor interne cãtre un secretar de stat, pentru perioada 27 august-27 septembrie, facem următoarele precizări cu privire la OMAI nr. 163/27 august 2020:

În perioada 27 august - 27 septembrie, domnul Gheorghe Sorescu, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, a fost delegat ca, în numele ministrului afacerilor interne, să conducă sedinţele Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale", a transmis, vineri seară, Ministerul Afacerilor Interne.

Gheorghe Sorescu va semna în aceastã perioadã înscrisurile ce rezultă ca urmare a şedinţelor Comisiei tehnice.

"Toate atribuţiile ministerului sunt derulate conform prevederilor legale", a precizat MAI.

"Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze. Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela", au afirmat reprezentanţii PSD, într-o postare pe Facebook.

Ei susţin că Vela nu poate fi şi candidat şi şeful celor care se ocupă ca alegerile să se desfăşoare legal.

"Nu poţi fi şi candidat şi şeful celor care veghează ca alegerile să se desfăşoare conform legii. Să foloseşti poliştiştii ca agenţi electorali pentru a te alege tu şi camarila ta este trafic de influenţă. Conform Codului penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!", au adăugat reprezentanţii PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite