„Vedetele“ care nu au prins trenul de Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Duminica Orbului“, ziua alegerilor europarlamentare, a purtat ghinion pentru mulţi dintre candidaţii români care îşi doreau să treacă în palmares un mandat de eurodeputat.

Aflat în faţa primului său test electoral, PMP nu a reuşit să se ridice la un procent format din două cifre, aşteptat de preşedintele Traian Băsescu. Astfel, singurii care vor decola în iulie cu destinaţia Bruxelles vor fi primii doi candidaţi, Cristian Preda şi Siegfried Mureşan.

Fostul ministru, Theodor Baconschi, situat pe locul trei pe lista PMP, a primit vestea rămânerii în ţară cu tristeţe.  Un alt perdant al alegerilor europene este Mihai Ţurcanu, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare (ANSVA). Calculele făcute de liberali îl aşezau şi pe fratele preşedintelui CJ Botoşani printre câştigătorii cursei electorale de duminică, dar rezultatul slab obţinut de PNL le-a dat planurile de tot peste cap.

Florin Ţurcanu nu îşi face însă griji pentru fratele său şi vorbeşte de retragerea unui europarlamentar PNL în favoarea lui Mihai Ţurcanu înainte de alegerile prezidenţiale. „Eu sunt convins că va ajunge europarlamentar în final“, l-a asigurat baronul de Botoşani pe fratele său.  Democrat-liberalul Orest Onofrei, locul şase pe lista PDL la alegerile europene, a ratat la mustaţă un mandat de europarlamentar. Trecutul lui Onofrei nu-l recomanda însă pentru un loc în legilsativul European, el fiind condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a acidentat mortal o persoană.

De la PSD a rămas acasă Victor Negoescu, iar de la UDMR, Vincze Loránt-Győrgy, locul trei pe lista UDMR, care a fost la un pas de Bruxelles după redistribuire. Alagerile de duminică îi încheie cariera europeană a lui Corneliu Vadim Tudor, al cărui partid nu a mai obţinut pragul electoral de 5% pentru a intra în PE. Alte două mari nume care rămân acasă sunt Mihai Răzvan Ungureanu şi Dan Diaconescu, capii unor partide care nu au reuşit să scoată 5%.

Citeşte şi:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite