Vass: "Elena Băsescu a dus povara tinereţii şi pe frunte, şi pe spate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu
Elena Băsescu

Consiliera premierului, Andreea Paul Vass, a apărat-o pe Elena Băsescu pentru erorile gramaticale, afirmând că are o singură culpă: "este tănără, frumoasă şi este fiica preşedintelui". Mezina preşedintelui i-a transmis că nu are nevoie de avocaţi şi a acuzat presa că este mult mai indulgentă cu bărbaţii politici care fac greşeli, în timp ce ea este taxată mereu.

Andreea Paul Vass a pledat în favoarea mezinei preşedintelui: "Cine a dus povara tinereţii şi pe frunte, şi pe spate mai mult decât Elena Băsescu?!". "Are o pilă: este tânără, frumoasă, dar mai ales este fiica preşedintelui. Şi pentru asta trebuie să o pedepsim dur, foarte dur. Pentru că uităm că atunci când emoţia se împleteşte cu oboseala - şi noi ştim ce înseamnă oboseala într-o campanie electorală - poate să joace feste frumoase limbii române", a ţinut să spună Vass, în discursul rostit în faţa democrat-liberalelor.

Declaraţiile au fost făcute în această seară, la lansarea candidaturii Sulfinei Barbu pentru un nou mandat la şefia Organizaţiei de Femei a partidului, eveniment care s-a desfăşurat la Teatrul Evreiesc de Stat. Apărată de Andreea Paul Vass, Elena Băsescu a ţinut să-i transmită că nu are nevoie de avocaţi când vine vorba de limba română.

„Nu e nevoie să mă scuze nimeni. Mă pot scuza şi singură. Sunt mulţi care fac acest gen de gafe şi e mult mai grav. Sunt bărbaţi şi sunt miniştri", a comentat Elena Băsescu, referindu-se la recenta greşeală făcută de Daniel Funeriu. Ea a subliniat că situaţia este „mult mai gravă" pentru că Funeriu este ministru al Educaţiei, însă nu a fost la fel de mediatizat.

Mezina preşedintelui a fost întrebată dacă a trecut uşor peste atacruile presei. „Am trecut foarte uşor. Şi nu aş fi ajuns europarlamentar dacă nu aş fi trecut aşa uşor", a comentat ea.

EBA: Lipsa de competiţie nu este ciudată

Elena Băsescu a fost de altfel singura dintre femeile democrat-liberale de notorietate care au venit la lansarea candidaturii Sulfinei Barbu. Elena Udrea, Roberta Anastase, Raluca Turcan sau Monica Macovei au lipsit de la eveniment. La fel şi „bărbaţii politici" ai partidului. Singurul care a făcut act de prezenţă a fost şeful Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, cel despre care presa a relatat că a fost partenerul ei în afaceri în domeniul mediului.

Consiliera premierului, Andreea Paul Vass, a anunţat oficial că nu va mai candida pentru şefia organizaţiei, ci doar pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Întrebată în legătură cu lipsa de competiţie, Elena Băsescu a spus că nu găseşte nimic ciudat.

„Nu este ciudat. Spuneţi-mi dumneavoastră un partid în care a existat competiţie. La PSD nu a existat competiţie, deci ce să fie ciudat la PDL?", a comentat eurodeputatul care a făcut poze cu telefonul mobil în timpul discursurilor susţinute de colegele ei.

„Preşedintele ne-a recomandat-o pe Sulfina"

Elena Udrea a fost prezentă doar în discursul Andreei Paul Vass, care a evocat-o în contextul femeilor de „neegalat". Consiliera premierului a susţinut că miniştrii Elena Udrea şi Anca Boagiu sunt femei greu de egalat, iar Monica Macovei este „periculos de grozavă".
În schimb, femeile din PDL au elogiat-o pe Sulfina Barbu. „Preşedintele nostru ne-a recomandat-o , că era subalterna dânsului", a fost argumentul suprem, care a stârnit cele mai multe aplauze.

Nici greşelile de exprimare nu au lipsit. „Sulfina va fi cel mai bun minister, este o femeie deosebită care îşi creşte copilul superbine, este un om desăvârşit, complet", a pledat una dintre vorbitoare, în aplauzele colegelor.

Sulfina Barbu va fi realeasă în fruntea organziaţiei la congresul din 15 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite