Vasile Dîncu sugerează că Rafila, „fiul unui torţionar”, s-a făcut medic pentru a „răscumpăra păcatele” tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dîncu FOTO Mediafax
Vasile Dîncu FOTO Mediafax

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a sugerat că Alexandru Rafila, care deschide listele social-democraţilor la Camera Deputaţilor în Bucureşti, s-a făcut medic pentru a „răscumpăra păcatele tatălui”, maior la Securitate.

„Eu nu cred (că tatăl lui Alexandru Rafila a fost seful Securităţii Arad – n. red.) … voi vorbi cu domnul Rafila. Dar putem să pedepsim pe cineva pentru păcatele strămoşilor? Are vreo vină dacă s-ar adeveri că tatăl lui a fost un ticălos? Poate toată viaţa a suferit şi el din cauza asta. Doar în vremea de tristă amintire originea sănătoasă era un criteriu. Aşa s-a ajuns la crime. Ce spuneţi dacă fiul unui torţionar s-ar face medic pentru a vindeca parte din suferinţa lumii pentru a răscumpăra păcatele tatălui? Nu ar fi o poveste frumoasă şi de un umanism total?”, a declarat Dîncu pentru Ziar de Cluj.

Vezi şi: VIDEO Alexandru Rafila, despre tatăl său: A avut momente în care a regretat că a lucrat la Securitate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat însă că maiorul de Securitate Alexandru Rafila, fost şef al Securităţii din Arad în perioada 1948-1949, este tatăl lui Alexandru Rafila, candidat PSD pentru un post de deputat. Ciolacu susţine însă că securistul Rafila nu este vinovat de moartea celor 29 de ţărani de pe Valea Crişului Alb care s-au opus colectivizării.

„Am avut o discuţie cu domnul profesor. Tatăl dânsului, cu toate că e decedat de vreo 20 de ani, lucrurile invocate în Memorial sunt din luna august. Tatăl lui nu mai lucra în acea perioadă acolo. Eu înţeleg acest atac asupra părinţilor, presupun că urmează copiii. Urmează şi atacurile asupra domnului Cercel. Este un atac murdar dus de PNL în acest moment. Eu dacă aş fi în locul domnului Orban aş chema aceşti specialişti, de altfel unicii doi specialişti ai României să mă sfătuiesc cu ei, nu să îi atac. Aceasta este părerea mea”, a declarat Ciolacu, duminică.

Vezi şi: Ce spune un istoric despre relaţia dintre tatăl lui Alexandru Rafila şi Securitate. Şi tatăl premierului Orban a fost securist

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite