Vasile Dîncu: Regula că guvernele trebuie să fie politice este esenţială pentru democraţie. Ce am făcut noi a fost un experiment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a afirmat, luni, că regula că guvernele trebuie să fie politice este esenţială pentru democraţie, iar executivele formate din independenţi apar în situaţii de criză.

„Apar foarte rar guverne de independenţi, care pot fi numite guverne tehnocratice. Apar în situaţii de criză şi nu aceasta este regula politicii. Regula politicii este, şi cred că aşa se dezvoltă democraţia, (...) să avem guverne cu un plus de legitimitate, guverne care sunt rezultate din alegeri. Ceea ce am făcut noi acum, la Guvern, a fost un experiment“, a declarat Vasile Dîncu la forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potenţialul strategic al reţelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale“

Totuşi, vicepremierul a recunoscut meritele guvernului tehnocrat din care a făcu şi el parte. „Cred că am făcut şi foarte multe lucruri bune. Ne-am chinuit să construim acolo unde am găsit lucruri nefăcute, să rezistăm la crize, am comunicat bine cu Parlamentul. Sigur că, în campanii electorale, partidele vor găsi cel mai simplu să facă o critică a Guvernului tehnocrat şi întotdeauna a Guvernului care există în loc“, a mai spus Dîncu. 

Pe de altă parte, fostul demnitar social-democrat a recunoscut faptul că au fost momente când, deşi exista o largă majoritate în parlament pentru susţinerea unui guvern, acest lucru nu s-a văzut prin realizări . 

„Sigur că au fost şi Guverne cu 75%, la un moment dat, susţinere parlamentară, care nu au reuşit să modifice România, dar şi atunci n-au reuşit să modifice lucruri importante, pentru că nu a existat în spate o înţelegere între partidele care existau în acea coaliţie foarte mare. Deci nu întotdeauna numărul rezolvă acest lucru, dar regula că guvernele trebuie să fie politice este una esenţială pentru democraţie“, a completat Dîncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite