Vasile Dâncu, distins cu premiul „Personalitatea anului“ de către Societatea Medicală Română din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dâncu, la Adevărul Live. FOTO Eduard Enea
Vasile Dâncu, la Adevărul Live. FOTO Eduard Enea

Viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dâncu, a primit premiul „Personalitatea anului“ din partea Societăţii Medicale Române din New York, fiind distins pentru activitatea desfăşurată în folosul comunităţii româneşti.

Premiul a fost anunţat în cadrul unei gale anuale a Societăţii Medicale Române şi Camerei de Comerţ Româno-Americane din New York. În acest an, evenimentul a avut loc la Harvard Club din New York.

Prezent la eveniment, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a transmis un mesaj de mulţumire din partea vicepremierului Vasile Dâncu pentru premiul primit şi regretul său că nu a putut participa la eveniment.

„Domnul Vasile Dâncu va veni cu plăcere să discute atât despre proiectele sale de dezvoltare a societăţii româneşti cât şi despre cum poate ţara să ajute diaspora mai mult. El consideră, ca şi mine, că românii din afara ţării sunt cei mai buni ambasadori pentru România. Vasile Dâncu este un om politic care valorizează lupta de idei, un patriot care doreşte crearea unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene, doreşte ca ţara noastră să fie un partener solid al Statelor Unite, într-o lume plină de provocări dar şi de mari oportunităţi. Vasile Dâncu consideră că România trebuie să întărească legăturile cu diaspora şi să folosească experienţa românilor din afara ţării“, a afirmat ambasadorul român.

Totodată, George Cristian Maior a apreciat importanţa contribuţiei aduse de comunitatea românilor din Statele Unite la dezvoltarea relaţiilor dintre Bucureşti.

La eveniment au participat peste 200 de persoane, printre care reprezentantul permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite, medici româno-americani şi personalităţi din mediul academic şi diplomatic.

Societatea Medicală Română din New York reuneşte medici româno-americani, fiind una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale de profil ale comunităţii române de pe coasta de est a Statelor Unite. Societatea premiază anual realizările unor personalităţi medicale din cadrul comunităţii române, precum şi personalităţi care aduc un aport important la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Statele Unite. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite