Vasile Cepoi a demisionat. Raed Arafat preia atribuţiile ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii FOTO: Mediafax
Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii FOTO: Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a demisionat din funcţie, în urma acuzaţiilor de incompatibilitate, însă va rămâne consilierului premierului. Atribuţiile Ministerului au fost preluate de subsecretarul de stat Raed Arafat.

„În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcţia de ministru al Sănătăţii”, se precizează într-un comunicat trimis de Ministerul Sănătăţii agenţiilor de presă.

Premierul Victor Ponta i-a propus, însă, fostului ministru al Sănătăţii funcţia de consilier de stat pe probleme de Sănătate, propunere pe care Cepoi a acceptat-o.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite