Vasile Blaga, despot peste PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile „Ludovic” Blaga DESEN realizat de Vali Ivan
Vasile „Ludovic” Blaga DESEN realizat de Vali Ivan

Vasile Blaga încearcă să conducă partidul cu mână de fier. Aceasta este concluzia după Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, care a ales întreaga conducere a partidului. Din viitorul Birou Permant Naţional, toţi cei patru prim-vicepreşedinţi sunt „locotenenţii“ lui Blaga. În plus, 14 din cei 16 vicepreşedinţi l-au susţinut pe acesta în alegeri.

După ce, în urmă cu două săptămâni, a obţinut o victorie aspru contestată, „Buldogului“ nu i-a scăpat nimci din vedere la şedinţa de sâmbătă. În timp ce unii delegaţi încă îşi mai căutau locurile în sală, Blaga lansa, de la tribună, primele avertismente. „Nimeni nu are dreptul să se considere împotriva partidului. Nimeni nu are dreptul să se fie, în acelaşi timp, şi în partid şi în afara partidului. Trebuie doar să respectăm statutul“, au fost primele vorbe ale preşedintelui.

Delegaţii au rezistat cu greu să asculte zecile de discursuri ale candidaţilor . Cei mai mulţi au preferat cafeaua de la bufet. Alături de ei aşteptau la coadă înşişi candidaţii, care au fost imediat taxaţi de Vasile Blaga, chiar de la microfon. „Domnule, au luat-o în glumă, îşi fac campanile pe holuri“, a spus, iritat, Blaga.

După experienţa de la Convenţia Naţională, preşedintele PDL s-a asigurat, personal, că delegaţii ştiu să voteze. „Aţi reţinut, da? Lăsaţi barate două nume“, le-a explicat, franc, Blaga.

„Stai jos, că îţi dau una în freză!“

Mustrările „Buldogului“ au atins apogeul chiar înainte de a se vota prim-vicepreşedinţii partidului. În spatele sălii, Blaga a mers printre primii să voteze. Numai că cel care trebuiea să-i ofere buletinul de vot nu era de găsit. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, încerca, încurcat, să găsească o explicaţie: „Comisia de aici unde dracu a plecat?“ s-a întrebat, retoric, Toader. După câteva minute, au apărut şi membrii comisiei:„ Cum îţi permiţi, domnule, să faci asta?“, a fost reacţia lui Blaga, surprinsă de camerele TV. Un alt membru a încercat să-şi ceară scuze, dar s-a lovit de intransigenţa „Buldogului“. „Stai jos, că îţi dua una în freză!“, a fost mesajul scurt, care i-a blocat chiar şi pe apropiaţii lui Blaga.

„Performanţele“ noului BPN

„Locotenenţii“ lui Blaga au câştigat toate cele patru posturi de prim-vicepreşedinte prin Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Dorin Florea şi Andreea Paul. În plus, 14 din cele 16 fotolii de vicepreşedinte din viitorul Birou Permanenet Naţional le-au obţinut tot oamenii preşedintelui. Însă susţinătorii lui Blaga nu se pot lăuda cu performanţe în alegeri. Radu F. Alexandru  a obţinut 15% la parlamentare şi nu a intrat în Parlament, Marian Jean Marinescu, liderul PDL Dolj, şi-a condus organizaţia organizaţia spre un 15,5%, iar filiala condusă de Bogdan Cantaragiu, PDL Giurgiu, a luat 9,85%. Romeo Raicu a condus PDL Sector 4, cea mai slabă organizaţie din Bucureşti la locale (12%), iar Sulfina Barbu a scos doar  8% la primăria Sectorului 4 şi apoi nu a intrat în Parlament. Toţi aceştia vor fi vicepreşedinţi.

De partea cealaltă, nu au fost votaţi Florin Popescu, preşedinte PDL Dâmboviţa, care a luat aproape 40% la locale, şi Eugen Tomac, singurul parlamentare PDL care şi-a câştigat colegiul – 78% în diaspora-Moldova.

blaga
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite