Vasile Blaga spune că integrarea României în Schengen este blocată de lipsa de credibilitate a Guvernului USL în plan internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga Foto Adevărul
Vasile Blaga Foto Adevărul

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat duminică la Galaţi, în turneul de promovare al moţiunii, că refuzul unor state europene de a accepta România în spaţiul Schengen este rezultatul lipsei de credibilitate a Guvernului USL faţă de cancelariile occidentale.


„ Nu mai departe de acum câteva minute, ministrul de federal de interne german declara clar că dacă România va solicita un vot în JAI, Germania se va folosi de dreptul ei de veto pentru intra în Schengen. Spun de ani de zile că, tehnic, România îndeplineşte condiţiile de intrare în Schengen, dar atacul iresponsabil al USL la statul de drept va fi folosit de diferite cancelarii occidentale pentru a împiedica ceea ce de fapt este integrarea completă a României în UE“, a spus Blaga.

Liderul PDL este de părere că atât ministrul de Externe Titus Corlăţean, cât şi Guvernul USL nu le explică oamenilor ce înseamnă cu adevărat intrarea în Spaţiul Schengen.

„Lumea şi domnul Corlăţean, în neputinţa lor, nu explică ce înseamnă de fapt intrarea în Schengen - nu doar libera circulaţie a persoanelor, dar şi a mărfurilor şi capitalului. Un vapor, de exemplu, care vine spre dumneavoastră din Turcia, nu trebuie să fie de două ori controlat, o dată când intră în România şi apoi când intră în alt stat membru Schengen şi aşa mai departe“, a mai spus Vasile Blaga.

Alături de Vasile Blaga, la Galaţi, s-au mai aflat Gheorghe Flutur, Radu F. Alexandru, Theodor Stolojan, Raluca Turcan şi alţii.

Preşedinţii Organizaţiei Judeţene şi Municipale PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco susţin candidatura lui Vasile Blaga la şefia PDL. De asemenea, candidatura lui Vasile Blaga este susţinută şi de fostul lider al grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite