Vasile Blaga: Sper că Boc nu s-a înscris într-o fundătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Vasile Blaga a apreciat că Emil Boc s-a înscris într-o fundătură, nu într-o fundaţie, şi a precizat că gestul său va fi discutat în partid dar a evitat să spună dacă se va propune sancţionarea primarului din Cluj-Napoca.

"Eu sper să nu se fi înscris într-o fundătură, nu într-o fundaţie. Dar e problema domniei sale. Fiecare vede şi apreciază loialitatea faţă de un partid prin prisma propriului caracter", a precizat, duminică, la Digi24, Vasile Blaga, rugat să comenteze înscrierea lui Emil Boc în Fundaţia Mişcarea Populară.

Totodată, Blaga a spus că vede în această mişcare în majoritate foşti colegi din PDL şi prea puţine persoane din societatea civilă.

Întrebat dacă Emil Boc s-a consultat cu el înainte de a se înscrie în fundaţie, Vasile Blaga a precizat că a aflat de la televizor. "Am aflat astăzi (duminică - n.r.) de la televizor. Eu am mai discutat cu domnia-sa, dar nu mi-a spus că ar avea astfel de intenţii. Dimpotrivă, şi-ar dori să discutăm săptămâna viitoare în Bucureşti - poată o să şi discutăm - anumite aspecte legate inclusiv de partid", a precizat Blaga.

Liderul democrat-liberal a evitat să spună dacă va şi discutată excluderea lui Boc în şedinţa PDL de luni, evidenţiind că el nu a fost niciodată adeptul unor asemenea măsuri.

"Eu nu am fost adeptul expulzărilor din partid niciodată, doar în cazuri extreme, când oamenii au acţionat frontal împotriva partidului şi în toată cariera mea o singură dată am propus să fie exclus cineva", a spus Blaga, adăugând însă că situaţia va fi discutată în partid.

Totodată, Vasile Blaga a subliniat că nu există "o incompatibilitate" între calitatea de membru al unei fundaţii şi cea de membru al unui partid politic. 

Pe aceeaşi temă:

Emil Boc s-a decis: intră în fundaţia Mişcarea Populară Primarul Emil Boc a anunţat, duminică, la Cluj, că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară, susţinând că, în acest fel, poate avea o contribuţie la unificarea dreptei. Anunţul a fost făcut în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a liderilor Partidului Mişcarea Populară.

Traian Băsescu despre PMP: „Este un copil prematur, dar prematurii, ştiţi bine, sunt extrem de inteligenţi“ Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la Cluj, că el a pus bazele Fundaţiei Mişcarea Populară şi că aceasta a „născut prematur“ un copil, Partidul Mişcarea Populară. Şeful statului a ţinut să sublinieze că prematurii sunt foarte inteligenţi.

VIDEO Băsescu despre relaţia cu Boc: „Am fost doi parteneri extraordinari când ţara avea nevoie de doi bărbaţi care să-şi asume trecerea prin criză“ După alocuţiunea lui Emil Boc de la dezbaterea Fundaţiei Mişcarea Populară, organizată duminică, 9 februarie, la Cluj-Napoca, preşedintele statului a ţinut să facă o completare. Traian Băsescu a declarat că relaţia din el şi Emil Boc a fost cea dintre „doi parteneri extraordinari“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite