Vasile Blaga: „Separat, PD-L şi PNL nu au şanse să câştige alegerile prezidenţiale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PD-L, Vasile Blaga, a afirmat la postul Realitatea TV, că formaţiunea politică pe care o conduce şi PNL nu ar avea, separat, nicio şansă reală în cadrul alegerilor prezidenţiale, însă după fuziunea lor, persoana desemnată drept candidat va avea toate şansele să îl învingă pe Victor Ponta pentru funcţia supremă în stat.

Vasile Blaga a precizat că toţi cei trei candidaţi susţinuţi în competiţia prezidenţială Cătălin Predoiu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, au şanse la această funcţie.

„Vom candida ca şi o alianţă la alegerile prezidenţiale, am decis în forurile noastre să mergem cu un singur candidat al dreptei. Facem această construcţie pentru a avea şanse la prezidenţiale şi părerea mea este că acel candidat pe care îl vom susţine, indiferent că este domnul Predoiu, domnul Klaus Iohannis, domnul Crin Antonescu, pentru că îi spun doar pe cei care îi ştim cu toţi că vor participa în două etape în această competiţie, sunt oameni cu şanse de a câştiga Preşedinţia României. Separat, aceste partide, niciunul dintre ele nu are şanse, deci şansele sunt mult mai mari împreună”, a declarat Vasile Blaga, la postul Realitatea TV.

De asemenea, preşedintele PD-L a declarat că noua alianţă nu va avea doar obiectul de a câştiga alegerile din toamnă, ci şi cele generale, din 2016.

„Această construcţie nu o facem numai pentru prezidenţiale, o facem pe termen mediu şi lung pentru România, o facem şi pentru 2016, la alegerile generale”, a mai spus Vasile Blaga.

Preşedintele PD-L a anunţat totodată că numele candidatului comun va fi făcut public în jurul datei de 3-4 august, oricare dintre cei trei având şanse să îl învingă pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

„Candidatul cu cele mai mari şanse îl veţi şti în jurul datei de 3-4 august. Noi îl susţinem pe Cătălin Predoiu până în ultimul moment, ultimul moment însemnând rezultatul sondajelor comune PNL-PDL, care se vor finaliza în jurul datei de 3-4 august. Oricare dintre cei trei, Cătălin Predoiu, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu îl poate bate şi avem convingerea că îl va bate pe Victor Ponta la prezidenţiale”, a mai spus Vasile Blaga, pentru Realitatea TV.


Citeşte şi:

MRU îşi face loc în sondajele dreptei

Mihai Răzvan Ungureanu este la un pas de a intra în partidul lui Vasile Blaga şi ar putea fi inclus în sondajele comune ale PNL şi PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. La PNL, locurile erau deja ocupate de Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Ce candidat are prima şansă pentru Cotroceni? „Adevărul“ va publica săptămâna viitoare un sondaj INSCOP care va răspunde la această întrebare

Casa de sondare INSCOP a dezminţit informaţiile potrivit cărtora s-ar număra printre institutele care realizează sondaje de opinie pentru PNL, privind candidatul dreptei la prezidenţiale. În plus, ziarul „Adevărul“ va publica, săptămâna viitoare, un sondaj realizat de INSCOP, total independent politic, care va arăta cine este candidatul cu cele mai mari şanse să fie ales preşedinte al României.

MRU, la un pas de PDL. Ar putea intra în sondaje alături de Iohannis, Antonescu şi Predoiu

Mihai Răzvan Ungureanu a primit o ofertă din partea PDL, ca Forţa Civică să fuzioneze cu partidul condus de Vasile Blaga. Fostul premier ar putea intra chiar şi în competiţia internă pentru desemnarea prezidenţiabilului dreptei, au declarat surse democrat-liberale, pentru „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite